Wil je je motor verkopen? Bijvoorbeeld omdat hij defect is, omdat je over wil stappen naar een ander model of misschien wel vaker de fiets wilt pakken? Dan kun je dit eenvoudig online regelen, en wel via een site als bijvoorbeeld OSW. Je vult dan simpelweg alle benodigde gegevens in zoals het bouwjaar en de staat en binnen 24 uur kun je bij een site als OSW al een mooi bod op je mail ontvangen, in je persoonlijke account. Op het gunstigste bod kun je dan eenvoudig reageren. Wanneer je jouw motor op Marktplaats zou verkopen kost je dit veel tijd, en veel gedoe want onderhandelen met de verkoper, proefritjes laten maken en bijkomende administratie moet je allemaal zelf doen. Bij een site als OSW word je dit allemaal uit handen genomen, en, je kunt het voertuig ook nog eens gratis op laten halen zodat deze bij de koper terecht komt!

Motor verkopen? Maak goede foto's

Het is zaak om goede foto's te maken wanneer je de motor verkopen gaat. Maak deze bij daglicht en van diverse kanten. Zo kan de potentiële koper het voertuig beoordelen. Was de motor wel eerst voordat je foto's maakt, dat maakt een betere indruk. Wees ook eerlijk en helder over eventuele defecten, want je wilt niet dat de koper daar later pas achter komt, en je dan in de problemen komt. En nog een andere tip is om de juiste tijd te kiezen waarin je je motor verkoopt. Dat is het voorjaar, want dan is er veel vraag naar motorvoertuigen. Fervent liefhebbers willen er lekker op uit gaan met dit voertuig en dus zul je omtrent deze tijd meer biedingen krijgen. Maar ook in de winter alvast de verkoop proberen te doen op een site als OSW kan slim zijn, want dan heb je minder concurrentie.

Geef zelf een richtprijs op

Wanneer je zakendoet met een bedrijf als OSW en je motor verkopen gaat, moet je zelf een richtprijs opgeven. Soms is het bod dat je daadwerkelijk krijgt lager dan die richtprijs. Lees vooral ook wat klantenreviews op de sites waar je je jouw motor verkopen wilt. Het is erg persoonlijk wat voor jou de juiste verkoopmanier is. Besluit je toch niet met zo'n site in zee te gaan? Dan kun je natuurlijk altijd naar een plaatselijke (betrouwbare) dealer of garage toe gaan; je kunt hem dan tevens direct inruilen voor een ander model, of toch via Marktplaats handelen. Zorg altijd dat je een reële prijs terugkrijgt voor jouw motor en ook niet met louche bieders in zee gaat. 

Categorieën: Actueel

0 reacties

Geef een reactie