Voor welke klus je ook staat, het is altijd van belang dat je je spullen op orde hebt. Of het nu gaat om de juiste materialen of de juiste gereedschappen of zelfs de juiste helpende handen, je moet zorgen dat je, voor je begint, alles onder controle hebt.

Zorg voor de juiste materialen

Maak voor je gaat beginnen een lijst met materialen die je nodig hebt. Zet daar alles op. Van schroeven, moeren en spijkers tot isolatiemateriaal, plaatmateriaal, balken en wat je ook maar nodig hebt. De volgende stap is het meten. Je kunt in de bouwmarkt het plaatmateriaal, de balken en nog veel meer op maat laten zagen. Dat is handig als je tenminste van te voren precies weet wat de afmetingen moeten worden. Wanneer je vanaf een bouwbeschrijving werkt, om bijvoorbeeld een kast of een bed te maken, dan is dat een goed idee. Ga je zelf iets ontwerpen en weet je nog niet precies hoe het uit zal gaan pakken? Dan is het verstandig om een zaag of zaagtafel te huren bij Boels. Je kunt dan, on the go, je materiaal zelf op maat maken.

Zorg voor de juiste gereedschappen

Het zorgen voor de juiste gereedschappen gaat verder dan het regelen van een goede boormachine of zaag. Ook de omstandigheden waaronder je werkt moeten goed voor elkaar zijn. Zo kun je, bijvoorbeeld, niet in het donker aan het werk. Je kunt hiervoor een bouwlamp aanschaffen of huren, dat maakt het werk al een stuk veiliger. Zo kun je door het gebruik van de juiste gereedschappen je werk veiliger doen. Een hoogwerker huren of een steiger kan ook al een groot verschil maken.

Gebruik je je eigen gereedschap? Zorg dan vooral dat het in goede conditie is. Geen kapotte snoeren en lekkende accu's, geen botte messen en geen losse koppen op hamers. En vergeet ook je persoonlijke veiligheidsmaatregelen niet. Draag een helm, handschoenen, werkschoenen met verstevigde neuzen en een veiligheidsbril. Natuurlijk afhankelijk van waar je mee bezig bent.

Zorg voor de juiste helpende handen

Natuurlijk kun je de meeste klussen heus zelf aan. Maar soms is het gewoon handiger om hulp in te schakelen. Nu kun je gewoon je beste vriend(in) vragen, maar het is wellicht beter om iemand te vragen die ervaring heeft met het type klus waar jij mee gaat beginnen. Zo zorg je ervoor dat de klus niet alleen eerder geklaard is, maar ook vergroot je de kans dat je er 100% tevreden over bent. Lol maken met je beste vriend(in) kan later wel weer!

Categorieën: Actueel

0 reacties

Geef een reactie