Yes, zomer! Dat betekent buiten leven, buiten eten en soms zelfs buiten slapen. Kamperen is weer dé manier om te reizen: vrijheid, dicht bij de natuur, lange avondgesprekken rond het kampvuur. Maar de camping, dat hoort ook bij… festivals! En ook dat is een vast onderdeel van onze zomer. Mag je kampeeravontuur deze keer iets extra hebben? Ga je bijvoorbeeld voor glamping (glamourous camping)? Dan hoort daar ook een wijntje bij. Bij deze een paar tips! 

Scherven brengen geluk?

Is het je al opgevallen dat zowat alle kampeeritems van (bijna) onbreekbaar materiaal gemaakt zijn? Nogal logisch: je verplaatst alles te voet, met de fiets, met de wagen… Dus je spullen schudden nogal heen en weer. Daarnaast zijn ze ook meestal gemaakt van plastic, silicone of bamboe. Allemaal materialen die een pak lichter zijn dan glas of ander breekbaar servies. 

‘Maar je kan toch geen wijn drinken uit zo’n plastic fluobekertje voor kinderen?’ Euh, jawel hoor. Maar als je het net iets chiquer wil aanpakken, dan vind je in de betere campingstores ook wel onbreekbare wijnglazen. Probeer niet van die wegwerglaasjes te gebruiken. Kamperen doe je omdat je van de natuur houdt, dan ga je natuurlijk geen extra afval gaan creëren.

In dezelfde categorie: glazen flessen. Ook hier zouden we – zeker als je een tijdje ter plaatse blijft – de raad geven wijn te kopen in een box. Je hoeft dan minder naar de winkel over en weer en je hebt minder kans op scherven. 

Genieten van fris wit

Heb je het geluk dat je een koelkastje bij je hebt? Of staat er misschien eentje op de camping, waar je je etenswaren in kwijt kan? Zet dan zeker een fles witte wijn klaar. Op een warme zomerdag is er niets zo verfrissend als een heerlijk glaasje ijskoude witte wijn. Nog beter met een ijsblokje gemaakt van diezelfde wijn. Dat geeft je wijntje nog een extra zomers tintje. 

Je hoeft echt je broek niet te scheuren aan dure wijn als je gaat kamperen. Je weet nooit dat iemand anders jouw fles wijn ook wel interessant vindt. Je vindt al snel goede goedkope witte wijn van topkwaliteit.

Genieten bij het kampvuur

’s Avonds durven de temperaturen een flinke duik nemen. Dan is het tijd om een heerlijk vuurtje aan te maken. Sla zeker een voorraad worstjes in om langzaam te roosteren in het vuur. Als drankje hoort daar dan een zwoele Argentijnse rode wijn bij. Eindig met een maxipack marshmallows en de avond en nacht kunnen niet meer stuk. Wedden dat zo’n avond minstens uitloopt tot je de zon ziet opkomen? 

Categorieën: Reizen

0 reacties

Geef een reactie