Soms loop je in je carrière tegen een dood einde aan. Je bent niet langer tevreden met wat je doet en bent toe aan iets nieuws. Op dit moment staat er een wereld voor je open: niet alleen heb je de keuze uit een wijd spectrum van verschillende banen, ook kun je ervoor kiezen te gaan werken in het buitenland. In deze blog vertellen we je drie dingen die jij hier waarschijnlijk nog niet over wist!

1. Werk in het Nederlands

Wanneer we het hebben over werken in het buitenland, is de eerste gedachte die veel mensen hebben dat ze een nieuwe taal moeten leren. Natuurlijk is de kans aanwezig dat dit ook moet, maar het is niet je enige keuze. Waar je ook bent in het buitenland, er zijn overal Belgische en Nederlandse bedrijven te vinden die jouw hulp goed kunnen gebruiken. Vaak hebben we het in dit geval over klantenservice banen, maar ook veel toeristische banen hebben baat bij een Nederlandssprekende hulpkracht. Zo maak je de stap naar het buitenland een stuk kleiner, omdat je jezelf blijft omringen met mensen met wie je kunt communiceren.

2. Je eigen werknemer

COVID-19 heeft veel van ons weggenomen, maar het heeft ons ook aan veel dingen geïntroduceerd. Eén daarvan is thuiswerken: met een laptop en een stabiele Wi-Fi kun je prima je werkzaamheden vanaf thuis uitvoeren. Dus, waarom zou je in dit geval niet vanaf bijvoorbeeld Lissabon kunnen werken? Natuurlijk is enig overleg met je baas hierover een goede keuze, maar een andere setting om je werkzaamheden uit te voeren is in veel gevallen al een juiste verandering die jou weer de motivatie biedt om plezier in je job te vinden.

3. Zie je omgeving

Iets anders wat veel mensen tegenhoudt wanneer we het hebben over werken in het buitenland is het feit dat ze denken dat je op deze manier niet kunt genieten van waar je bent. Je zou er simpelweg de tijd niet voor hebben. Er is enige waarheid in dit punt te vinden, maar toch klopt het niet helemaal: je hoeft namelijk niet altijd met je baan bezig te zijn. Wanneer je ervoor kiest om bijvoorbeeld 32 uur te werken, hou je drie dagen per week over om je omgeving te ontdekken. Zo ken je de stad binnen no-time als je broekzak!

Waar ga jij heen?

Hopelijk hebben we je kunnen informeren over werken in het buitenland met dingen waar je nog niet over na had gedacht. Kies je voor Portugal of Finland?

 

Categorieën: Reizen

0 reacties

Geef een reactie