In de nasleep van het onderhouden van nette voortuinen, gazons en loungeterassen is er ook een groep mensen die met hun neus de hele andere kant op staan. Deze zijn in tegenstelling tot de minimalistische Scandinavische manier van ontwerpen, helemaal gericht op het terugbrengen van zo veel als mogelijk ‘wildernis’ in de tuin.

In dit blog komt aan de orde hoe ge bij uzelf in de tuin kunt zorgen dat er allerlei beestjes, bloemen en andere planten bij u terugkomen. Bent ge benieuwd hoe dat gerealiseerd kan worden? Lees dan snel verder!

Haal het tegelwerk uit de grond en hergebruik dit

Uiteraard hoeft ge niet gelijk al het tegelwerk uit de tuin te trekken, maar een stukje kan al veel goeds doen voor de flora en fauna in uw tuin. Wat te doen met de tegels die ge niet meer gebruikt? Hergebruik deze! Maak er mooie bloembakken van om een moestuin in te beginnen, zodat de slakken er lastiger bij komen, terwijl de bijtjes de ruimte krijgen om de planten te bestuiven.

Graaf de grond af en zaai er nieuwe begroeiing

Zodra de tegels uit de vorige stap uit uw grond zijn gehaald, dan is het belangrijk om de grond eerst af te graven. Zeker als ge een zwarte laag aarde ziet in plaats van een donkerbruine. Deze zwarte laag bevat namelijk allerhande afvalstoffen van uw voorgaande begroeiing of hetgeen wat u erop spoot om het te behouden. Hier zullen nieuwe planten geen nieuw onderkomen vinden.

Daarom is het zaak dat ge uw tuin afgraaft. Maar, vergeet niet dat ge eerst een Klic melding doen moet. De documentatie die ge na het doen van deze graafmelding in handen krijgt, is essentieel wanneer ge schade wil voorkomen aan leidingen en kabels die door uw grond lopen. Deze documentatie kunt ge makkelijk en snel opslaan in de KlicApp!

Doe je de graafmelding via Klic App? Let op dat Klic App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.

Maak de tuin compleet met insectenhotels en andere plekjes

Waar insecten zich makkelijk kunnen verschansen. Op deze manier brengt ge gemakkelijker dan ooit diertjes in uw tuin, die het in de zomer meer dan de moeite waard maken om even een frisse neus te halen of gewoon even de tuindeur open te zetten voor een heerlijke bloemengeur die door het huis kan waaien.

Wacht niet langer en begin nu met het maken van de plannen! En vergeet niet om de grafmelding te doen.

Categorie├źn: LifestyleNatuur

0 reacties

Geef een reactie