Veel mensen beschikken over een gazon in hun tuin. In een gazon kunnen engerlingen zitten. Engerlingen zijn witte larven die in de grond zitten. Dit zijn larven van kevers. Je zult jezelf nu misschien afvragen waarom engerlingen schadelijk kunnen zijn voor je gazon. Nu, het eerste jaar dat er engerlingen onder jouw gazon zitten, zijn er nog geen grote problemen. Maar wanneer je niets aan het bestrijden van engerlingen doet, kan er wel een veel grotere schade aan je gazon ontstaan. Dit is bijvoorbeeld zichtbaar aan veel gele plekken in je gazon en losliggend gazondelen. Op deze engerlingen komen allerlei vogels zoals kraaien, kauwen en eksters af, die vervolgens je gazon flink kunnen beschadigen. Ook kunnen er mollen onder je gazon komen omdat ook mollen op zoek gaan naar larven en insecten. Wanneer jij last hebt van engerlingen onder je gazon, is het belangrijk dat je aan de slag gaat met het bestrijden hiervan.

Engerlingen bestrijden

Engerlingen bestrijden kun je op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld door op zoek te gaan naar aaltjes tegen engerlingen. Aaltjes zijn insect dodende wormpjes die je met het blote oog bijna niet kunt zien. Naast dat deze aaltjes de engerlingen onder je gazon bestrijden, kunnen zij ook de taxuskever in je tuin bestrijden. Dit is natuurlijk mooi meegenomen aangezien je vaak niet zoveel bestrijdingsmiddelen in je tuin wilt gebruiken. Dit omdat dit schadelijk kan zijn voor de sierplanten in je tuin en voor eventuele kinderen en huisdieren die regelmatig in je tuin te vinden zijn. Het bestrijden van engerlingen met behulp van aaltjes is niet alleen een effectieve bestrijdingsmethode, maar ook een biologische. Deze aaltjes hebben dus een aantal voordelen. Ze zijn geen gevaar voor mens, dier en milieu en hebben een snelle en doeltreffende werking. Om te zorgen voor een optimale werking, is het belangrijk dat je de aaltjes op de juiste manier gebruikt.

Aaltjes toepassen

Wanner jij de engerlingen onder je gazon wilt bestrijden met behulp van aaltjes is het belangrijk dat je dit op de juiste manier doet. De beste tijd om de aaltjes in te zetten, is in de maanden augustus en september. In deze maanden hebben vrijwel alle keversoorten namelijk jonge larven. Daarnaast is in deze maanden ook de bodemtemperatuur optimaal en is de grond vaak niet al te droog. Wanneer de grond in deze maanden onverhoopt toch te droog is, is het belangrijk dat je de grond beregent. In het voorjaar kun je de engerlingen ook wel bestrijden met behulp van aaltjes, alleen is het belangrijk dat het dan wel warm genoeg is. De bodemtemperatuur moet namelijk minimaal 12 graden zijn willen de aaltjes effectief zijn. Wanneer je aan de slag gaat met de grondbehandeling van je gazon door aaltjes te gebruiken, is het belangrijk dat je de aaltjes verdunt met water. Vervolgens verspreid je dit water over je gazon. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je deze bestrijdingsmethode echt zo effectief mogelijk uitvoert, kun je een speciale sproeier voor aaltjes aanschaffen. Door dit te doen, weet je zeker dat de grond voldoende beregent wordt en de aaltjes dus goed de grond in kunnen.  

Categorieën: Natuur

0 reacties

Geef een reactie