Soms is het moeilijk om een origineel cadeau te bedenken voor je jarige vriendin. Heb je in je zoektocht naar cadeautjes voor haar al eens aan een wellnessvakantie gedacht? Hier komt ze gegarandeerd helemaal relaxed van thuis. Wij zetten de beste Europese bestemmingen voor een wellnessvakantie op een rijtje. 

Spa – België

Als je niet te ver wilt reizen, kun je kiezen voor een wellnessvakantie in het prachtige Spa. Les Thermes de Spa is zowat het bekendste wellnesscenter van België. Hier kom je helemaal tot rust in een uniek gebouw op de top van een heuvel, verscholen in de groene omgeving van de Hoge Venen. Het thermale water van de ijzerhoudende bronnen van Spa zorgt voor een totale relaxatie in de turfbaden, in de sauna’s en in de hammams. Dankzij natuurlijke watermassages kunnen je spieren helemaal ontspannen. Na een dagje wellness haal je een frisse neus in de prachtige natuur van de streek. Na deze vakantie ga je als herboren weer naar huis. 

Salzburg – Oostenrijk

Wie op zoek is naar geneeskrachtige kruiden, speciaal hout en bronwater moet een bezoekje brengen aan Salzburg. Hier draait alles rond de natuur, die niet alleen gezond is om je in te bewegen maar ook weldadig is voor de innerlijke mens. Er zijn vele spa’s en wellnesshotels te vinden in Salzburg, maar Forsthofgut steekt er met kop en schouders bovenuit. Dit hotel werd meermaals bekroond als het mooiste wellnesshotel van Europa. Natuurlijke ingrediënten uit de regio en prachtige materialen uit de Alpen zorgen voor een prachtig, natuurlijk decor. Met verwarmend vuur, sterke aarde, zuivere berglucht en helder alpenwater zijn hier de vier natuurelementen verzameld. In Salzburg kom je gegarandeerd helemaal tot rust. 

Boedapest – Hongarije

De Hongaarse hoofdstad heeft de bijnaam Stad van de Baden en beschikt over meer dan 100 badhuizen. Perfect geschikt voor een wellnessvakantie dus! De mineraalrijke thermische bronnen waren al bekend bij de Romeinen en de meeste baden dateren dan ook al uit de 16de en 17de eeuw. Andere baden zijn iets nieuwer en dateren uit de 19de en 20ste eeuw. Het bekendste thermische badhuis is het Széchenyi badhuis. Het prachtige neobarok gebouw uit 1913 herbergt 21 baden, waaronder 3 buitenbaden, en meerdere bubbelbaden, stoomruimtes en sauna’s. Door zijn populariteit wordt dit badhuis voornamelijk bezocht door toeristen. Wil je meer tussen de locals zitten, kies dan voor het Irgalmasok Veli Bej badhuis. In de tijd van de Ottomanen behoorde dit badhuis tot de mooiste en grootste badhuizen. Het complex uit de 16de eeuw bevat naast thermische baden, ook een infrarood sauna, een Finse sauna, een bubbelbad, een stoombad en verschillende behandelingen. Ook in de Lukács thermen ontmoet je niet veel toeristen. Dit complex beschikt 2 buitenbaden, 4 binnenbaden, een infrarood sauna, een Finse sauna, een ijshut, een Himalaya zoutmuur en een gewichtsbad. Op het dakterras geniet je van een verfrissend drankje en een prachtig uitzicht over de stad. Een vakantie in Boedapest zorgt gegarandeerd voor de nodige ontspanning. 

Categorieën: LifestyleReizen

0 reacties

Geef een reactie