Steenkorven zijn gemaakt van sterk gevlochten ijzerdraden en functioneren als een soort kooi die de stenen vasthoudt. Als onderdeel van civieltechnische werken gebruikt men de schanskorf om een ​​keermuur of zelfs een kunstmatige oever op te hijsen. Maar ook voor particulieren worden steenkorven steeds populairder als mooie muur in de tuin. Een van de belangrijkste positieve punten van deze oplossing zijn de lage kosten, de goede prestaties, maar ook het gemak van implementatie. Mede daardoor worden ze steeds vaker gebruikt voor privé-doeleinden, bijvoorbeeld als afscheiding in de tuin.

Wat is een schanskorfmuur?

Een schanskorvenmuur stelt een stapel droge stenen voor die op hun plaats wordt gehouden door een stalen hekwerk. Het wordt gebruikt om een ​​omheining of kunstmatige oevers te maken. Het kan ook worden gebruikt om een ​​gevel of zelfs een tuinhaard te bedekken. De ruimtes tussen de stenen die de schanskorfmuur vormen, kunnen de ontwikkeling van planten bevorderen die het een plantaardig uiterlijk geven. Zo kan het opgaan in de natuurlijke omgeving.

Deze muur is meestal bedekt met een cementplaat of een houten plank. Je kunt zo gemakkelijk een zitje maken in een openbare tuin of aan de rand van een verhoogd terras of half verzonken zwembad.

De voordelen van een schanskorfwand

Er zijn veel redenen om voor een schanskorfwand te kiezen. We merken op dat zijn charme ligt in de materiaalkeuze die zichtbaar is door het draadgaas. Als de inhoud stenen bevat moet u er rekening mee houden dat deze in vele maten, kleuren en vormen verkrijgbaar zijn. Met vierkante compartimenten kunnen de schanskorven gemakkelijk worden gevuld met diverse materialen die in de natuur zijn gevonden.

Het geheel vormt een kleurrijke, goed doorlatende structuur die niet aan verandering onderhevig is. U kunt zelf de schanskorfwand gebruiken om de wanden van een schuur te restaureren, of als afscheiding in de tuin. 

Hoe een schanskorfmuur te bouwen?

U heeft zojuist de beslissing genomen om een ​​schanskorfmuur te bouwen. Denk eerst na over het kiezen van het vulmateriaal dat de maaswijdte van het gaas bepaalt. Aarzel bij twijfel niet om advies in te winnen bij een metselaar. Wanneer je de materiaalkeuze hebt gemaakt, kun je de breedte van de gaasplaten kiezen.

Dit gebeurt op basis van de dikte die u voor uw muur wenst. De roosters, plat op de grond gelegd, zijn verbonden door middel van spiralen die de verbindingen zullen vormen. Je kunt nu de vier zijden van de schanskorf omhoog zetten die op hun beurt met behulp van spiralen met elkaar verbonden zijn. Voordat u het bovenste rooster installeert, moet het worden gevuld met het gekozen materiaal. Het is geen moeilijke klus, maar vereist wel wat geduld.

Categorieën: Natuur

0 reacties

Geef een reactie