Foto: Stella Bikes

Fietstochtjes maken in België en Nederland is de laatste jaren populair bij jong en oud. Steeds meer mensen besluiten op fietsvakantie te gaan en fietsen bijvoorbeeld langs de kust van dorp naar dorp. Zo’n fietsvakantie is zalig, maar kan ook ontzettend vermoeiend zijn. Een beetje elektrische ondersteuning is dan ook mooi meegenomen. Nog niet overtuigd? Wij sommen de voordelen op van elektrische fietsen.

Jouw betaalbare elektrische fiets? Een haalbare kaart vol voordelen

1. Steeds democratischer: De prijzen van e-bikes én de verschillende formules om er één te leasen worden steeds gunstiger. Een betaalbare elektrische fiets is al lang geen contradictie meer. Ook in de lagere prijscategorieën vind je al behoorlijk wat kwaliteit.

2. Milieuvriendelijk en efficiënt: Net als een conventionele fiets, blijft een elektrische fiets een uiterst duurzaam transportmiddel. Omdat ze op oplaadbare batterijen werken en geen brandstof verbruiken, laten elektrische fietsen geen schadelijke gassen vrij in de atmosfeer.

3. Gemakkelijk te gebruiken: Het gebruik van een e-bike heb je snel onder de knie. Avontuurlijke, actieve vrijetijdsbesteding of duurzame verplaatsingen zijn hierdoor erg laagdrempelig.

4. Iedereen fietst mee: Als verschillende leden van je familie of vriendengroep verschillende tempo’s hebben, dan egaliseert zo’n betaalbare elektrische fiets de boel. Met een beetje extra vermogen vormen zelfs ruw terrein of tegenwind geen enkel probleem meer. Kort gezegd: e-bikes maken fietstochten mogelijk én aantrekkelijker voor meer mensen. Niet iedereen heeft het uithoudingsvermogen of de kracht om bijvoorbeeld meerdere dagen te fietsen, terwijl vrijwel iedereen geniet van buitenlucht en een grote diversiteit aan landschappen. Welnu; ook mensen met fysieke beperkingen, zoals gewrichts- of rugpijn, doorkruisen het landschap met sprekend gemak door de extra ondersteuning van de elektromotor. 

5. Ontspannende inspanning: Voor velen betekent het aanschaffen van een betaalbare elektrische fiets meer ontspannen verplaatsingen, meer tijd om te genieten van de omgeving en minder hijgen of puffen. Je trapt nog steeds, maar kan onderweg een pak meer genieten van alles wat op je pad komt. Mentaal laad je op, terwijl je je conditie onderhoudt.

6. Minder belasting van je lichaam: Er is minder impact op je gewrichten, spieren en pezen dan bij een gewone fiets. De inspanning die je levert, is dus ook nog eens een pak veiliger voor je hele lichaam. Ondertussen is de elektrische fiets voor dames én heren een vertrouwde aanblik in het straatbeeld; daar zit deze milde belasting zeker voor iets tussen.

7. Hogere doelen worden haalbaar: Zwaardere fietsroutes worden plots ook haalbaar voor wie nooit of zelden een stalen ros bestijgt. 

Je merkt het, zo’n elektrische fiets kent heel wat voordelen. Het is de investering dus zeker waard, zodat jij extra kan genieten van een fietsvakantie!

Categorieën: Reizen

0 reacties

Geef een reactie