Smaken verschillen en dat is maar goed ook. Gelukkig bestaat de wijnwereld ook uit een grote verscheidenheid aan wijnen, wijnstijlen en druivenrassen. Maar welke wijn heeft uw voorkeur? Alleen “witte wijn” is eigenlijk geen antwoord, gezien de grote verschillen tussen al die witte wijnen. De een is opgewekt en heeft pit, terwijl de ander wat gesloten is in het begin. Allemaal karaktereigenschappen die we ook terugvinden bij ons mensen. Toeval of niet, het is in ieder geval een leuk gegeven.

Chardonnay

Deze wijn kent veel voor- en tegenstanders. Het bijzondere aan deze druif is dat Chardonnay wijn vele gezichten kent. Een wijn die zich makkelijk aanpast en waar we veel kanten mee op kunnen. Chardonnay drinkers zouden daarom ook sociale mensen zijn, die zich altijd goed kunnen aanpassen aan het gezelschap waarin ze verkeren. Een feestje, wanneer dat kan, slaan ze dan ook niet graag over. De Chardonnay drinker is dan ook vaak degene die als laatste het feest verlaat.

Pinot Grigio

Van Pinot Grigio wordt een frisse en licht fruitige Italiaanse witte wijn gemaakt. Het is een lichtvoetige wijn met aroma’s van peer, appel en een hint van bloesem. Pinot Grigio drinkers zouden meer naar een spirituele kant neigen en zich graag verdiepen in allerlei verschillende culturen en gebruiken.

Sauvignon Blanc

Stuivend en knisperend fris. Dat zijn de eigenschappen van een Sauvignon Blanc. De ene wijn van dit druivenras is nog uitbundiger dan de ander. Liefhebbers van deze wijn zijn dan ook enthousiast en duiken graag overal in. Wel denken ze goed na over de keuzes die ze maken in het leven, maar zijn niet bang om stappen te ondernemen en nieuwe dingen te ontdekken.

Viognier

Een goed glas Viognier is gul en rijk van smaak. Iets wat past bij de ultieme levensgenieter. Laat alle touwtjes even lekker vieren en geniet van het moment. Viognier drinkers zijn niet bang om de stress van de dag even los te laten en volledig tot ontspanning te komen. Uiteraard onder het genot van een glas van deze bloemige wijn.

Grüner Veltliner

Fris en opgewekt. Dat omschrijft wijnen van de druif Grüner Veltliner en zou ook uitstekend passen bij de liefhebber van deze wijn. Vrolijk, expressief en energiek, maar wel met een licht pepertje. Een Grüner Veltliner drinker laat dan ook niet zo maar over zich heen lopen. Gezelligheid met vrienden en familie staat voorop, maar in een discussie laat deze wijndrinker wel van zich horen.

Categorieën: Lifestyle

0 reacties

Geef een antwoord