Zalig, de geur van een heerlijk kopje koffie in de ochtend. Welke koffie drink jij tijdens de ochtend? Hou je van een sterke koffie of geniet je liever van een deca? Er zijn gelukkig heel wat verschillende varianten, zodat je steeds nieuwe koffiesoorten kan proeven. Maar welke koffie is op dit moment jouw favoriet? In onderstaand overzicht leer je welke soorten koffies er bestaan en ontdek je misschien wel een nieuwe favoriet? Geniet ervan!

Espresso

Hou jij van de geur én smaak van een sterke koffie? Dan is een espresso écht iets voor jou. Echte koffieliefhebbers verkiezen meestal een espresso omwille van de sterke smaak en het aroma. Van deze koffie kan je genieten tijdens de ochtend om langzaam wakker te worden, of tijdens de namiddag in combinatie met een heerlijk stukje taart. Wist je trouwens dat bijvoorbeeld Douwe Egberts koffie vaak gebruikt wordt in recepten? Probeer deze koffie zeker eens in jouw tiramisu!

Deca

Als je graag en veel koffie drinkt, is een deca de ideale oplossing, want daar zit geen cafeïne in. Ook koffieliefhebbers die vlak voor het slapengaan nog graag een laatste kopje koffie drinken, kiezen best voor een deca van Lavazza. Zo ben je zeker van een goede nachtrust en geniet je van de heerlijke koffiesmaak. Deze variant smaakt iets minder sterk dan een espresso, maar zeker de moeite waard!

Cappuccino

Ben je minder te vinden voor een sterke koffie? Dan is de cappuccino jouw (toekomstige) favoriet. Een cappuccino is de ideale combinatie van een espresso en melkschuim. Zo geniet je in een mum van tijd van een milde koffie. Wist je trouwens dat deze koffievariant dé favoriet is om figuurtjes in te maken? Eens je een kopje espresso gezet hebt, kan je met het melkschuim figuurtjes maken in je mok. Wat dacht je van een hartje of een tulp? Proberen maar!

Latte macchiato

Het kan ook omgekeerd! In tegenstelling tot de cappuccino, giet je bij een latte macchiato de espressokoffie voorzichtig over het melkschuim. Serveer een latte macchiato altijd in een groot glas. Zo zie je alle lagen. Hou je van zoet? Probeer dan zeker eens een latte macchiato met karamel. Heerlijk! 

Categorieën: Lifestyle

0 reacties

Geef een reactie