Met een camera kun je leuke dingen doen. Je kunt mooie herinneringen vastleggen op vakantie, tijdens een feestje of voor je werk. Bovendien is het superleuk om te leren fotograferen. Wanneer je net begint met fotografie kom je er waarschijnlijk achter dat er heel veel verschillende soorten camera’s te vinden zijn. Ben je op zoek naar een camera, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan is het verstandig om eerst te weten waar je uit kunt kiezen. In dit blog schrijf ik over de verschillende soorten camera’s die je kunt kopen.

Compact camera

Een Compact camera is super toegankelijk voor mensen die beginnen met fotografie. Hij is klein, compact en beschikt over een aantal voorgeprogrammeerde instellingen die het fotograferen gemakkelijker maken. Je kunt je daardoor vooral focussen op het plaatje dat je maakt. De compact camera is daarom uiterst geschikt om mee te nemen op vakantie. Met de zoom-functie kun je in- en uitzoomen zonder dat de foto zijn kwaliteit verliest. Ben je dus op zoek naar een camera die niet te ingewikkeld is? Dan is de compact camera iets voor jou.  

Spiegelreflexcamera

Een spiegelreflexcamera is ingewikkelder dan een compact camera, maar heeft daardoor wel heel veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld je eigen instellingen regelen en wisselen van lens. Een spiegelreflexcamera is geschikt voor mensen die zich echt willen verdiepen in fotografie. De camera is groter, duurder en heeft veel meer mogelijkheden. Je hebt daardoor met deze camera veel meer creatieve vrijheid.

Systeem camera

Een systeem camera is een soort combinatie van de compact camera en de spiegelreflexcamera. Je noemt het daarom ook wel een hybride camera. De camera is volledig digitaal en heeft geen spiegel, in tegenstelling tot de spiegelreflexcamera. Dat maakt de camera compacter en lichter. De systeem camera beschikt wél over de mogelijkheid om de lens te verwisselen. Dat maakt de camera iets uitgebreider dan de compact camera. Je kunt deze camera het best kiezen als je een lichte camera zoekt die kwalitatief goede foto’s maakt.

Meetzoekercamera

Een meetzoekercamera is geschikt voor mensen die zoeken naar een compacte camera met een super goede functie om scherp te stellen. Deze camera is bijvoorbeeld ideaal voor straat- en reportagefotografie. Het scherpstellen gebeurt via een optisch systeem en een optisch-mechanisch systeem. Een voordeel van de camera is dat hij erg duurzaam is en daardoor tientallen jaren meegaat. Ook kun je bij deze camera veel instellingen zelf instellen. Bijvoorbeeld de iso-waarde, het diafragma en de sluitertijd.

Categorieën: Spullen

0 reacties

Geef een reactie