Wel of geen 5G

Wel of geen 5G

Je hebt het wellicht al meegekregen, maar het ziet ernaar uit dat we binnenkort gebruik kunnen gaan maken van het 5G-netwerk. Verschillende providers hebben de uitrol al gepland staan. Het betekent dat we straks tot een wel tien keer snellere internetverbinding zullen hebben dan nu. Ongelooflijk. De verbinding zal ook stabieler zijn vergeleken met het huidige netwerk. Maar we moeten nog wel even geduld hebben, want het is nog wel nodig extra zendmasten te plaatsen. En als het nieuwe netwerk er eenmaal is, moet je device wel 5G ondersteunen. Met je huidige toestel of tablet kan je er straks dus sowieso geen gebruik van maken. Het zal ook nog wel even duren, voordat er telefoons op de markt worden gebracht die 5G aankunnen. Dus voor nu is het allemaal nog even toekomstmuziek, maar voor sommigen wel een fijn vooruitzicht dat je straks in een paar seconden games en series kan downloaden.

Vooraan in de rij

Zelf ben ik niet iemand die vooraan staat met dit soort dingen. Ik ben denk ik een heel gemiddelde internetafnemer. Ik vind vooral belangrijk dat het werkt. Toegegeven, daarna komt het punt van de snelheid. Het is inderdaad erg fijn als het internet snel reageert. Maar op het moment ben ik eigenlijk wel tevreden en ik zal straks denk ik ook niet voor de deur liggen bij een winkel, zodra er een telefoon met 5G-netwerk op de markt komt. Ik vind het al heel wat dat ik op mijn telefoon en laptop internet en tv heb en daarmee goed uit de voeten kan.

Bestellen

Mij gaat het er dus niet per se om hoe geavanceerd mijn devices zijn en ben niet van de nieuwste gadgets. Het minst leuke deel aan het willen kunnen internetten en series kijken, vind ik als het tijd is een nieuwe telefoon en nieuw abonnement te bestellen. Ik raak altijd een beetje onder de indruk van de vele mogelijkheden. Vergelijkingssites zijn dus mijn beste vrienden. Zo heb ik laatst via internetvergelijken.nl een nieuw abonnement afgesloten. Je hoeft alleen maar je postcode in te vullen, je kan nog wat filters gebruiken als je wil en dan ben je klaar. Eenvoud vind ik wel belangrijk met dit soort dingen, maar je moet ook wel het idee hebben dat je de voor jou beste deal te pakken hebt. Dus let ik erop dat ik een onafhankelijke vergelijkingssite kies. Ik denk dat de meeste mensen het op deze manier doen. Dat hoop ik althans, want het scheelt enorm veel tijd. En misschien is dat straks de reden dat ik toch ook snel zal overstappen naar 5G als het aangeboden wordt. Als het echt veel tijd gaat schelen tijdens het internetten, zal ik vast ook wel overstag gaan.