We hebben allemaal wel een favoriete drankje. Een drankje met alcohol of zonder alcohol. Ook hebben we een drankje die we totaal niet lekker vinden. Dat hoort er uiteindelijk ook bij. Maar wat is jouw favoriete drankje?

 

Een heerlijke cocktail

Zelf vind ik een cocktail waar bijvoorbeeld vodka in gemixt is erg lekker. En laten we het daar nu even over gaan hebben. Want ik heb een paar lekkere recepten met wodka erin die ontzettend lekker zijn. Echte recepten en cocktails die jij uit wilt proberen.

 

Ken jij de campari cocktail al? Deze bestaat uit 40ml vodka, 45 ml Camparai en een lekker scheuten Angostura bitter. Deze ingrediënten gooi je bij elkaar in een shaker met ijsblokjes en schudden maar. Dit doe je tot de cocktailshaker koud aanvoelt. En dan de gehele shaker natuurlijk. Deze cocktail schenk je in een mooi glas met een schijfje citroen en je kan lekker genieten.

 

De lemon drop martini cocktail. Dit klinkt gelijk al lekker fris uiteraard. Hiervoor heb je eigenlijk maar 3 ingrediënten nodig. Namelijk 45 ml vodka, 30 ml citroensap (dit kan natuurlijk vers geperst zijn of uit een flesje) en 10 ml suikersiroop. Ook dit meng je bij elkaar in een shaker en shake je tot het geheel koud aan voelt.

 

De screwdriver cocktail. Hier heb je vast en zeker al een keer van gehoord. Dit wordt ook wel een mule cocktail genoemd. Vooral omdat je dit eigenlijk in een mule kan serveren. Maakt het net een tikkeltje leuker uiteraard. En deze cocktail is zo simpel, iedereen kan hem maken. Je hebt hier namelijk 50 ml wodka voor nodig en 150 ml sinaasappelsap. En shaken maar. Zo simpel kan het zijn.

 

En nog een cocktail die je waarschijnlijk kent en die je in een mule kan schenken, is de Moscow mule. Ook al klinkt deze cocktail wel erg Russisch. Dat is hij totaal niet. Want hij is bedacht in Manhattan 1941. Maar wat heb je eigenlijk nodig voor een Moscow mule? Je hebt nodig: 45 ml wodka, limoensap van een halve limoen en 120 ml gemberbier. Dit kan bijvoorbeeld de Ginger beer zijn van Fever Tree. Ook dit voeg je samen met ijsklontjes en shaken maar tot het geheel helemaal koud is.

 

De laatste die we gaan bespreken is de Black Russion cocktail. Dit is namelijk een cocktail met een koffielikeur. Deze likeur, namelijk Kahlua, maakt het geheel lekker romig. Je hebt hiervoor 50 ml wodka nodig en 20 ml van de koffielikeur en dit meng je samen. En je bent klaar om te genieten van lekkere cocktails.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie