Kriebelt het bij jou om terug te gaan lopen nu je het zonnetje weer ziet? Je bent niet alleen want overal in de stad zie je de joggers en hardlopers weer voorbij zoeven in hippe sportkledij en natuurlijk: met goede loopschoenen. Gaan lopen met gewone sneakers, is echt geen goed idee. Niet alleen is het slecht voor je knieën, enkels en voet, het zorgt er ook voor dat je nooit zo goed gaat kunnen lopen als met loopschoenen. Ready to unlock that potential? Met deze tips kan jij snel op zoek gaan naar de schoenen die écht bij je passen.

Focus op comfort, not style

Het is verleidelijk om een favoriet merk of een populaire schoen te kiezen, maar – you guessed – iedereen is anders. Mensen hebben bredere of smallere voeten, lange of korte tenen en dan hebben we het nog niet over de bolling. Focus dus ten eerste op het comfort van de schoen. Zo moet je nog wat ruimte hebben aan je tenen, zo’n 1 à 2 cm zodat je geen blaren of pijnlijke nagels krijgt. De maat van je loopschoenen is dus niet per se de maat die je in andere sneakers of herenschoenen hebt. Rep je dus naar je dichtstbijzijnde sport- of schoenwinkel en pas je nieuwe sportieve schoenen.

Niet alleen lengte, maar ook breedte

Bij het passen van schoenen letten we vooral op de lengte van de schoenen en of we genoeg ruimte hebben. Dat is goed, want je hebt ruimte nodig (een centimeter wanneer je je grote teen naar voren doet), maar dat is niet het enigste. Langs de zijkanten, moet je ook speling hebben in je loopschoenen. Voel langs de zijkant of er nog ruimte is tussen je tenen en de binnenzool want tijdens het lopen zwellen je voeten op. Ten slotte, is de derde parameter het buigpunt: bij het lopen maak je constant een afrolbeweging met je voet. De “plooi” of buiging van je schoen moet dus overeenkomen met de buiging van je voet. Vergelijk en probeer is de boodschap!

Wat voor loper ben je?

En last but not least: ben je een recreatieve jogger die op zondag graag een toertje loopt, een fitnesser die loopschoenen vooral nodig heeft voor cardio in de fitness of ben je van plan om lange afstanden af te leggen? Wat je doelen ook zijn, je kiest best een verschillende schoen. Zo is niet enkel de ondergrond anders, maar zijn je afstanden ook verschillend waardoor het gewicht van je schoen anders moet zijn. Verder heb je verschillend materiaal nodig als je buiten in de sneeuw loopt vs. in de fitness binnen blijft en je schoenen vooral moeten kunnen ademenen.

Categorieën: Mode

0 reacties

Geef een reactie