Waar je op moet letten bij het huren van een Airbnb

Waar je op moet letten bij het huren van een Airbnb

Airbnb’s zijn echt ontzettend handig voor mensen die graag op reis willen. Je kan vaak vrij goedkoop een mooi appartement huren, en over het algemeen zit alles daarbij inbegrepen. Het is een perfect alternatief op een hotel, vooral als je het fijn vindt om zelf te kunnen koken. Je kan er zelfs voor kiezen om een kamer te delen met andere mensen, of om andere voorzieningen te delen. Zo kan je vrienden maken tijdens het reizen, en zo ook samen de plek verkennen waar je op vakantie bent. Maar omdat airbnb tegenwoordig zo populair is, komen de slechte mensen er ook op af. Wat betekent dat er altijd wat dingen zijn waar je op moet letten bij het huren van een airbnb. 

Zijn de voorzieningen schoon en netjes

Iets wat ik vaak heb gezien bij airbnb’s, is dat de fotos er een stuk mooier uitzien dat het daadwerkelijke huis. En nou is dit in de woonkamer over het algemeen niet zo’n heel groot probleem. Ik heb het vooral over de badkamer en keuken. Ik ben persoonlijk echt wat horrors tegengekomen, en ik heb over nog ergere gehoord. Schimmel in de douches, haren overal, voedselresten in de keuken, ontzettend vieze vaat. Het is dus vaak belangrijk dat je goed alle fotos checkt, en als er geen eentje bij zit van de badkamer, is het niet goed te vertrouwen. Het beste is als ze een paar fotos van de badkamer hebben. En dan moet je vooral kijken voor een goede douchecabine, of een inloopdouche. Deze zijn het meest comfortabel, en wijst er vaak op dat de host van de airbnb geeft om kwaliteit.

Zijn de hosts te vertrouwen

Dit is iets wat een stuk minder vaak voorkomt, maar waar je wel goed op moet letten. Er zijn sommige hosts die simpelweg niet te vertrouwen zijn. Dit kan voor problemen met de borg zorgen, of in het ergste geval, problemen met diefstal. Maar wees niet bang, dit is vaak makkelijk te controleren of het wel vertrouwd is. Kijk altijd naar de recensies onder het appartement, en of deze wel positieve dingen te zeggen hebben. Ook in hun profiel kan je checken wat ze allemaal gelinkt hebben met airbnb. Als dit heel weinig is, is het vaak niet te vertrouwen. Het is mij pas een keer gebeurt dat een host niet te vertrouwen was. Maar dit probleem was ontzettend snel opgelost met hulp van airbnb. Maar het kan dus nooit kwaad om even te dubbel checken of alles wat klopt. Het kan je een hoop geld besparen!