De lentezon begint feller te schijnen en het aroma van de eerste barbecues vult de straten. Begin jij net als ik te watertanden bij die heerlijke geur? Als je op zoek bent naar een nieuw barbecuetoestel, maar door de bomen het gras niet meer ziet, ben je hier aan het juiste adres! Met onderstaande tips ben je er zo uit.

Klassieke houtskoolbarbecue 

Niets zo charmant als de klassieke houtskoolbarbecue. Toch kan iedereen zich wel een moment herinneren dat het veel, maar echt veel te lang, duurde voor de barbecue op temperatuur was. Dat is dan meteen ook het nadeel. Als je fan bent van de typische rooksmaak en geen gigantisch budget wil uitgeven, dan is dit toestel toch geschikt voor jou. Leve de aanmaakblokjes!

Gasbarbecue 

Als je zo weinig mogelijk stress wil hebben, moet je zeker voor de gasbarbecue gaan. Je hoeft geen houtskool in huis te hebben en het toestel warmt snel op. Als je spontaan wil barbecueën, is de gasbarbecue dus de gemakkelijkste manier. Je kan ervoor kiezen om online vlees te bestellen en dus dus heerlijk vlees, zoals wagyu, te serveren, en hop, het feest kan starten! Een nadeel is wel dat je het vuur en dus het authentieke barbecuegevoel een beetje mist.

Green egg

Ben je op zoek naar dat tikkeltje meer? Dan is een keramische barbecue op houtskool, de zogenaamde green egg, ongetwijfeld iets voor jou. Je kan er niet alleen heerlijke entrecote mee maken, maar zelfs pizza’s. De keramische wand houdt een temperatuur tot 350° warmte binnen. Het nadeel is dat het toestel redelijk duur is (reken toch op €1000) en niet zo simpel is om te gebruiken.

Smoker

Het smokertoestel past perfect bij een professionele aanpak. De barbecue bestaat namelijk uit twee delen: een grill en een rookoven. Je gaat dus eerst je gerecht grillen en daarna roken. Een ruim smakenpallet, inclusief authentieke rooksmaak, gegarandeerd! Dit toestel is opnieuw niet goedkoop en vergt wat oefening om het naar wens te kunnen gebruiken.

Vuurschaal

Kan je niet kiezen tussen een barbecue en een vuurkorf?  Ga dan voor de vuurschaal! Je zit gezellig rond het vuur én beleeft ondertussen een outdoor culinaire beleving. Bovendien kan je de vuurschaal heel gemakkelijk proper maken na gebruik. Dat is een meevaller! Helaas hangt ook hier een prijskaartje aan vast.

Tafelbarbecue

Een tafelbarbecue is ideaal als je alleen of met twee bent. Het toestel neemt niet veel plaats in beslag en komt heel snel op temperatuur. Je hebt zelfs rookvrije modellen zodat de rook zeker niet stoort aan tafel. Het is een ideale oplossing voor als je weinig plaats hebt, maar het vervangt natuurlijk niet de ‘echte’ barbecue als je een grote groep mensen wil uitnodigen.

Categorieën: Lifestyle

0 reacties

Geef een reactie