Wat jij moet weten over het festivalseizoen

Wat jij moet weten over het festivalseizoen

De festivals zijn de afgelopen jaren flink in populariteit gestegen. Naar verluidt staan er in 2019 maar liefst ruim 1.100 festivals op de agenda tegen een magere 800 festivals vorig jaar. De festivals zijn populairder dan ooit en we geven de festivalgangers ook zeker geen ongelijk. Heerlijk een dagje genieten van goede muziek, eten en drinken, vrienden en vriendinnen en als het een beetje mee zit ook van het mooie weer. In dit blog vertellen we je daarom alles wat je moet weten over het festivalseizoen.

De festivals in het algemeen

Wie heeft er niet gehoord van Pinkpop, de Zwarte Cross, Lowlands, Mysteryland of Decibel? Dit is maar een handje vol van de meeste bekendste festivals van Nederland. En hoe klein ons buurland dan ook mag zijn, groots in de festival zijn ze zeker. Voor elk muziekgenre is er wel een festival te vinden. De reden dat we naar festivals gaan verschilt natuurlijk per persoon maar het is voornamelijk voor de muziek, de gezelligheid en de optimale sfeer. Je kunt op een festival volop genieten en helemaal doen waar je zelf zin in hebt. Van dansen tot springen tot toekijken aan de zijlijn, alles is geoorloofd. En hoe mooier of gekker je outfit hoe beter.

De festivaltickets

Met het toenemen van de festivals is het de prijs voor een kaartje enigszins gestegen. Waar je een aantal jaar geleden nog maar 40 euro voor een festivalticket hoefde te betalen ben je vandaag de dag al gauw 60 á 70 euro kwijt. Sommige mensen vinden dit veel geld, andere vinden het meer dan waard. Met name de tickets voor een populair festival kunnen een aardige prijzige investering zijn. De kleinere festivals daarin tegen zijn vaak alweer iets goedkoper. Maar nogmaals, het is natuurlijk aan jou wat jij het waard vindt.

Drank- en drugsgebruik op festivals

Festivalgangers staan natuurlijk ook bekend om hun drank- en drugsgebruik. Of er meer drank of meer drugs wordt gebruikt kan nogal verschillen per festival. Zo is de Zwarte Cross bijvoorbeeld een welbekend zuipfestijn en staan Lowlands of Decibel bijvoorbeeld meer bekend om hun drugsgebruik. Over beide middelen kan het een en ander gezegd worden maar laten we voorop stellen dat beide verdovende middelen weinig goeds doen voor je lichaam. Bij sommige festivalgangers loopt het gebruik soms zo uit de hand dat ze risico op een verslaving slopen en te maken krijgen met verslavingszorg. Dit wil je natuurlijk liever voorkomen. Mocht je toch graag iets willen gebruiken op een festival dan is dat natuurlijk geheel aan jou maar doe het altijd met mate.