Er zijn talloze verschillende soorten wijn die jij kunt proberen. Als je nog niet veel ervaring hebt met het drinken van wijn is de kans groot dat het erg overweldigend is. Wanneer je nog niet veel weet over wijn kun je het beste aan een ervaren wijndrinker vragen welke soort wijn aan te raden is voor in jouw situatie. Er zijn meer dan 200 verschillende stijlen wijn en dan verschilt de wijn ook nog per merk. De kwaliteit van de stijl wijn kan erg variëren en ook de prijzen lopen erg uiteen. 

Welke types wijn zijn er?

De grote hoeveelheid stijlen wijn zijn onder te verdelen in 5 verschillende hoofdcategorieën. Onder elke categorie zijn verschillende druivenrassen met elk een verschillende kwaliteit en smaak. Iedereen zal wel hebben gehoord van rode, rosé en witte wijn. Als je in een winkel komt zijn dit vaak de categorieën die je als eerste zult zien. Je hebt naast deze soorten ook nog mousserende en versterkte wijn. Mousserende wijn is een soort wijn die op een bijzondere manier wordt geproduceerd. Het is een wijn met een tweede fermentatie die zorgt voor wat meer bubbels in de wijn. Deze wijn is te verkrijgen in zowel rood, rosé en wit. De versterkte wijn heeft een extra toegevoegde hoeveelheid alcohol. Deze wijn wordt voornamelijk gebruikt voor bij het dessert. 

Het zoetgehalte van de wijn

Wanneer je gaat kijken naar de verschillende hoofdcategorieën wijn zul je na hier een keuze in te hebben gemaakt kijken naar het zoetgehalte van de wijn. Iedereen heeft een eigen voorkeur in wijn, maar als je er nog geen verstand van hebt, is het aan te raden alles een keer te proberen. De zoetheid van de wijn wordt verdeeld in 3 verschillende niveaus. Deze niveaus zijn droog, off dry en zoet. De droge en zoete wijn spreken waarschijnlijk wel redelijk voor zich. De off dry is een wijn die meer in het midden zit en in Nederland ook wel bekend staat als een halfzoete wijn. Deze soorten wijn zijn ook weer te verkrijgen in alle 5 hoofdcategorieën.

Het bestellen van drank online

Op het internet kun je een hoop informatie vinden over de verschillende soorten wijn. Wanneer je online wijn bestelt, kun je op je gemak kijken wat jou het meeste aanspreekt. Er zit vaak een uitgebreide beschrijving bij van de soort wijn. Ook kun je vaak zien waar de druiven zijn geproduceerd en wat voor soort druif het is.

Categorieën: Lifestyle

0 reacties

Geef een reactie