Turbochargers zijn een mechanisme voor het verhogen van de prestaties van een normaal hoge drukmotor door de druk en duur ervan te vergroten. Een turbo, gewoonlijk een turbolader genoemd, is meestal een turbine-aangedreven, eenstadium geforceerde induction-eenheid die de uitvoer van een interne verbrandingsmotor verhoogt door extra gecomprimeerde lucht op de muur van de verbrandingskamer te besturen. Turbochargers zijn veel voorkomend in sportwagens, die turbocharge-motoren gebruiken om sneller te draaien

Compressie

Turbinecompressie is het resultaat van de uitbreiding van het gas binnen een turbocharged-voertuig. Het extra gas gemaakt door de turbocharged-motor wordt door een grote rotor geduwd, die het gas door een soort uitlaat naar de inlaatzijde van de motor duwt. Dit creëert een aanzienlijke toename van de druk aan de inlaatzijde van de motor, wat de brandstofefficiëntie verhoogt. Turbo-motoren hebben meestal een hogere restrictieverhouding, omdat de extra restrictie de hoeveelheid luchtstroom verhoogt en de druk van de luchtbrandstofmengsels vermindert. Turbinecompressoren worden daarom meestal gevonden in sportwagens, die een hoge brandstofefficiëntieverhouding nodig hebben met het handhaven van een uitstekende brandstofkilometers.

Een van de belangrijkste voordelen van turbocharging is de conventionele interne verbrandingsmotor (ICE) is zijn efficiëntie; Turbochargers zijn gemaakt van een verscheidenheid aan materialen, zoals magnesium, legering en roestvrij staal, en kunnen directe of indirecte turbochargers zijn. Turbine-compressie-eenheden worden vaak rechtstreeks op de krukas van de motoren gemonteerd, terwijl sommige modellen ook een turbolader op de transmissie zijn gemonteerd. Sommige turbochargers, genaamd verplaatsingsgeneratoren, zijn ook ontworpen om op te treden als een dynamo met een directe verbinding met de motor, waardoor het conversieproces sterk vereenvoudigt en minder dan traditionele superchargers kost. Het is mogelijk om een gereviseerd model in een andere auto te plaatsen. Er zijn websites die een soort onderdelenzoeker aanbieden zodat je makkelijk kunt zien welk gereviseerd model bij je auto past.

Efficiënte

Turbochargers Maximaliseren de efficiëntie van de motor door de inductiesnelheid te verhogen en de beperking naar de luchtstroom af te dalen. Turbo-motoren hebben meestal een hogere beperking van de luchtstroom vanwege de extra massa lucht in de verbrandingskamer, wat resulteert in meer uitlaatgassen die in het systeem worden toegestaan. Turbochargers werken goed bij het optimaliseren van de efficiëntie en het eindresultaat is een uitzonderlijk efficiënt voertuig. De voordelen van Turbocharged-diesel- en turbo-benzine-modellen zijn in veel technische publicaties en veel technische publicaties besproken. Er zijn nu veel turbo-diesel- en turbocharged benzine-modellen op de markt. Veel hiervan hebben de voordelen die in het bovenstaande artikel worden besproken. Net als bij elke auto, zal het specifieke voertuig bepalen welk type turbocharged-motor het best geschikt is voor dat voertuig.

 

Categorieën: Spullen

0 reacties

Geef een reactie