3 Tips voor het slim inrichten van de slaapkamer

3 Tips voor het slim inrichten van de slaapkamer

Ik weet niet hoe groot jouw slaapkamer is, maar die van mij is aan de krappe kant. Op zich is daar niets mis mee. Ik heb alleen wel geleerd dat je slim moet zijn met het inrichten van de ruimte. Aangezien ik vast en zeker niet de enige in Nederland ben met een kleine slaapkamer, leek het me een leuk idee om mijn blog hier vandaag aan toe te wijden. Daarom geef ik je vandaag tips voor het slim inrichten van de slaapkamer. Dus ga jij binnenkort op kamers of heeft jouw appartement simpelweg een klein kamertje waar je kunt slapen? Lees dan gerust verder en wie weet steek je er wat van op!

#1 Geen TV-meubel

Niet iedereen is er fan van, maar toch heeft een groot deel van Nederland een televisie in de slaapkamer. Stiekem vind ik het wel lekker om luierend in bed te liggen als het slecht weer buiten is. Warm en knus onder de dekens terwijl ik wat nieuwe Netflix-series binge. Daar moet je misschien tijdens deze tweede hittegolf nog niet aan denken, maar we weten allemaal hoe fijn het kan zijn om tv te kijken in bed als je ziek bent. In mijn slaapkamer past helaas geen TV-meubel. Dan wordt het simpelweg te krap. De oplossing? Een TV-beugel! Door je TV op te hangen, bespaar je een hoop ruimte in de kamer. Bovendien kan je dankzij de TV beugel ook eenvoudig de kijkhoek en de hoogte van de TV bepalen. Ideaal is je een hoge boxspring hebt of juist een laag bed! Weet je niet waar je goede, veilige TV beugel kunt vinden? Klik op de link. Dan kom je een webshop aan die ik je echt kan aanraden!

#2 Extra opbergruimte

Een ander groot probleem waar je tegenaan loopt met een kleine slaapkamer, is het gebrek aan opbergruimte. Het is lastig om al je kleding, lakens en ander beddengoed netjes op te bergen. Binnen de kortste keren ligt de kamer weer helemaal vol wasgoed waarvan je niet meer weet of het nou schoon of vies is. Gelukkig is ook hier een oplossing voor te vinden! Je kunt eenvoudig extra opbergruimte creëren door te investeren in een bed met lades. Ik heb dit gedaan. Nu heb ik altijd een plek voor mijn beddengoed en passen al mijn kleren nu eindelijk in mijn kledingkast. 

#3 Accessoires en kleuren

Natuurlijk moet de slaapkamer een prettige ruimte zijn waar je echt tot rust kan komen. Het gevaar is echter dat je allerlei leuke, mooie accessoires voor deze ruimte koopt waardoor het uiteindelijk volstaat met onzin. Mijn persoonlijke tip: limiteer het aantal accessoires en onzin. Hoe minder spullen je in de kamer hebt, hoe groter de slaapkamer lijkt. Daarnaast is het ook handig om veel lichte tinten te gebruiken in deze ruimte. Door middel van lichte spullen kan je het oog misleiden: de slaapkamer lijkt gelijk ruimtelijker!