Met welk voertuig reis jij naar je werk?

Met welk voertuig reis jij naar je werk?

De zomervakantie is voorbij en dat is wel te merken op de weg. Sinds afgelopen maandag staat we tijdens de spits weer heerlijk in de file. En een half uurtje vroeger weggaan van huis lijkt tegenwoordig ook bijna niet meer te helpen. Het lijkt wel of bijna iedereen een half uurtje vroeger weggaat van huis waardoor er ook een half uurtje enorme files staan. Maar wat kan je hieraan doen? In dit blog een aantal alternatieve voertuigen waarmee je deze files kunt omzeilen.

De fiets

Woon jij vlakbij je werk? Denk er dan eens over na om met de fiets te gaan. Oké, je moet misschien wat eerder weg omdat je er langer over doet maar was dat ook niet je oplossing met de auto? Daarnaast is met de fiets op pad gaan natuurlijk ook veel beter voor het milieu. Je fiets stoot tenslotte geen schadelijke uitlaatgassen uit. Daarnaast is het niet alleen goed voor het milieu maar het is ook nog eens goed voor jou. Zeker als je een kantoorbaan hebt kan het nog wel eens zijn dat je wat beweging te kort komt. Een mooie manier om meer te bewegen is om de fiets te pakken in plaats van de auto.

De motor

Is jouw werk helaas te ver weg om te bereiken met de fiets en heb je een motorrijbewijs? Dan is de motor natuurlijk het ideale vervoersmiddel. Met de motor kun je namelijk tussen de files doorrijden. Hierdoor hoeft je geen eens een half uurtje eerder van huis weg om alsnog op tijd aan te komen. Het enige nadeel van motorrijden is dat je wel een stuk kwetsbaarder bent. Daarnaast zijn er weggebruikers die niet opletten en zeker tijdens de file zonder te kijken van baan wisselen terwijl jij net aan komt. Zorg er daarom altijd voor dat je een goede motorverzekering hebt afgesloten. Ben je hier niet zeker van? Je kan tegenwoordig je gemakkelijk online je motorverzekering vergelijken. Hierdoor scoor je altijd de beste verzekering zodat jij goed verzekerd op pad kan gaan.

Het openbaar vervoer

Het lijkt er misschien niet altijd op maar met het openbaar vervoer naar je werk gaan kan soms ook best in tijd schelen. Zeker als je een behoorlijk eind moet reizen. De trein kan er bijvoorbeeld twee keer sneller over doen ’s ochtends dan wanneer jij met je auto in de file staat. Daarnaast is met het openbaar vervoer reizen ook nog eens beter voor het milieu. Dus niet alleen je baas blij maar ook het milieu blij!