Live chat service, hoe werkt dat nu?

Live chat service, hoe werkt dat nu?

Je hoort steeds meer over live chat services. Maar ze zijn er al een tijdje. Overal op het internet kom je ze tegen. Van die pop-ups die vragen of ze je ergens bij van dienst kunnen zijn. Of als onderdeel van het klantenservice deel van een winkel. Maar wat het precies is en hoe het werkt, is voor veel mensen nog een raadsel. Daarom leg ik in deze blog uit wat een live chat service nu precies is. Lees je even mee?

Wat is een live chat service

Want wat is een live chat service nu precies en hoe werkt het? Een live chat service kan je op een website plaatsen. Je installeert als het ware een programma op je website die jou de mogelijkheid geeft te praten met bezoekers van jouw website. Dit kan je zelf doen of uit laten besteden. Omdat het live is, zul je op bepaalde tijden dus beschikbaar moeten zijn voor eventuele vragen van bezoekers. Veel bedrijven besteden dit liever uit omdat ze er geen tijd voor hebben en hun klanten of bezoekers toch de mogelijkheid willen geven om vragen te stellen. Grote bedrijven hebben deze extensie ook maar laten dit door een eigen klantenservice afdeling doen.

Voor wie is het?

Denk je nu, zo’n live chat service is iets voor mij, dan kan je dat heel simpel aanvragen. Het is namelijk voor iedereen met een website die wil verkopen. Een live chat service kan namelijk de hoeveelheid klanten verhogen omdat je iets extra’s te bieden hebt op de website. Daarnaast kan je, als je de service uitbesteedt, de dienst langer op de dag verlenen. Wanneer je de service uitbesteedt, worden vragen namelijk zeven dagen per week tot wel elf uur ’s avonds beantwoordt. Ook voor de late shopper dus. Mensen zijn tegenwoordig gewend dat alles altijd beschikbaar is. Wanneer dit niet het geval is, zullen ze op zoek gaan naar een plek waar het wél het geval is. Vandaar dat continue beschikbaarheid essentieel is voor meer succes.

Hoe werkt het precies?

Zoals ik al zei, is het heel simpel om het te regelen. Op de website van Bconect kan je een offerte. Zij sturen jou dan alle informatie die je nodig hebt. Wanneer je met hen besluit in zee te gaan dan wordt het maatwerk. Er wordt gekeken naar de behoefte van u als verkoper en website houder en hoe er via de service ingespeeld kan worden op de behoefte van eventuele klanten.