Ieder zijn passie

Ieder zijn passie

Ik ben een moeder van twee kinderen. Een jongetje en een meisje. Het meisje is 11 jaar oud en mijn jongetje is 9. Ze zitten op de basisschool, ze worden zo snel groot. Het meisje van 11 heet Lisa en het jongetje van 9 heet Alessandro. Twee hele verschillende namen, maar dat komt omdat mijn man het zo een leuke naam vond. Beide hebben ze nu al een passie. Lisa houdt heel erg van het bekijken van gebouwen. Ze kijkt altijd naar de kleurtjes en hoe ze eruitzien. Ziet zij een apart huis of gebouw horen we dat de hele dag door. Dan maakt ze er een foto van met een kindercamera die we voor haar hadden gekocht. Ze neemt ‘m overal mee naartoe. Als ze bij opa en oma is nemen ze haar altijd mee naar de gekke huisjes. Ze vindt de kubussen in Rotterdam heel fascinerend. Ze snapte niet hoe iemand daar kan wonen.

Fan van vrachtwagens

Dan hebben we nog Alessandro, hij hield van vrachtwagens. Wanneer wij in de auto zaten riep hij alleen maar vrachtwagen! Vrachtwagen! Hij weet er ook alles vanaf, omdat mijn broer vrachtwagenchauffeur is. Hij mocht zelfs een keer in de vrachtauto zitten. Hij ging dan vertellen dat een vrachtwagen gebruikt wordt voor het vervoeren van goederen. Ook weet hij hoe zwaar een vrachtwagen mag zijn en hoe lang. Ook wil hij later hier zijn spreekbeurt over te doen.

Een kleine verassing

Als verassing voor beide kinderen hadden we besloten te verhuizen. Naar een raar apart huisje met vreemde kleurtjes, Lisa vond het helemaal geweldig. Wij zelf vonden het er ook gezellig en knus. En natuurlijk moesten alle spullen ook vervoerd worden naar het nieuwe huis. En toen hadden we besloten om mijn broer te laten komen met de vrachtwagen. En dan mocht Alessandro voorin, als een echte vrachtwagenchauffeur. Mijn broer heeft een Mercedes vrachtwagen, daarom is Alessandro vooral fan van de Mercedes vrachtwagen. Mijn man ging ook voorin zitten bij Alessandro. Hij kon niet stoppen met praten over hoe geweldig hij deze vrachtwagen vond. Hij vroeg zelfs waar hij deze vrachtwagen vandaan had. Dat was van trucks nl. Alessandro zei dan ook dat hij later als die ouder was ook een vrachtwagen gaat kopen van trucks nl en dan wel een Mercedes. Alessandro kon niet ophouden over het feit dat vrachtauto’s bijna net zo oud zijn als auto’s. Daarom vond die auto’s niet zo heel bijzonder. Want een vrachtwagen kan ook goederen verplaatsten zonder al te veel moeite.