Hoe je je leven versimpelt met Apple-accessoires

Hoe je je leven versimpelt met Apple-accessoires

Ik ben al een tijd bezig met het versimpelen van mijn leven. Er zijn veel spullen het huis uit gegaan en ik heb rigoureus zaken uit mijn agenda geschrapt. Het doet me goed zo bewust bezig te zijn met mijn leven. Ik merk ook aan mijn vriend dat hij meer rust vindt, nu ik meer ontspannen ben. Het motiveert ons allebei om op zoek te gaan naar slimme manieren om ons leven simpeler en aangenamer te maken. We geven nu bijvoorbeeld minder geld uit aan niet noodzakelijke dingen. Tegelijkertijd hebben we wel op een rijtje gezet wat we wél belangrijk vinden. Daar mogen we van onszelf wat meer geld aan uitgeven. Nu heb ik een tijd geleden al een nieuwe MacBook gekocht. Mijn oude laptop werd steeds trager, waardoor ik meer tijd kwijt was aan mijn werk. Het frustreerde me bovendien dat bewerkte foto’s zo lang moesten laden en ik mijn werk soms kwijt was door het vastlopen van dat apparaat. Mijn vriend zei toen dat ik echt op zoek moest naar een nieuwe laptop. 

Investeer in je online veiligheid

Dus op aanraden van mijn vriend heb ik hier wat geld voor vrijgemaakt en daar een nieuwe MacBook voor gekocht. Ik ben meteen gaan kijken naar handige accessoires. Ik ben helemaal niet bezig met de laatste trends en snufjes, maar omdat ik online veiligheid wel heel belangrijk vind heb ik een aantal zaken aangeschaft die me een zekerder gevoel geven als ik aan het werk ben. Eén van die dingen is een webcam cover. Hiermee scherm ik mijn webcam af, zodat niemand mij zomaar kan filmen. Er zijn helaas mensen die dat is overkomen: een vreemde hackt hun computer en maakt beelden van ze. Dat wil ik te allen tijde voorkomen. Bovendien kost zo’n webcam cover bijna niets, dus om het geld hoef je het niet te laten. Zoek maar eens op ‘webcam cover macbook’ online, dan vind je deze covers vanzelf. 

Wat je nog meer kunt doen

Als je graag beter beveiligd het internet op wilt is een webcam cover bij lange na niet genoeg. Je zult je dan moeten verdiepen in de manieren waarop je veiligheid bedreigd wordt. Het helpt bijvoorbeeld om meer te lezen over zaken als phishing, zodat je hier beter op kunt anticiperen. Je wachtwoorden eens in de maand veranderen is ook verstandig, en gebruik dan niet steeds hetzelfde wachtwoord! Dat deed mijn vriend lange tijd. Ik heb hem dat echt afgeraden. Hij gebruikt nu een handige app voor zijn wachtwoorden. Zoiets kun je ook gaan gebruiken. Online vind je heel veel informatie over veilig online zijn. Als je geeft om je online veiligheid raad ik je zeker aan om je hierin eens te verdiepen. Voorkomen is immers beter dan genezen!