Nu wij met z’n allen massaal vanuit huis werken en het er voorlopig nog niet uit ziet dat dit gaat veranderen, kan je maar beter inzetten op het degelijk inrichten van jouw thuiswerkplek. Hoewel we deze maand zijn begonnen met vaccineren, zal het misschien voor velen van ons zo zijn dat het reizen naar- en werken op kantoor er anders uit gaat zien vanaf 2021.

Om ervoor te zorgen dat jij ook thuis productief aan de slag kunt, is het goed een ruimte te hebben die optimaal is ingericht volgens jouw wensen en behoeften. Ben je benieuwd waar jij rekening mee kunt houden om efficiënt thuis te werken? Lees dan snel verder!

Tip 1: zorg voor goede zonwering

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt voordat je jouw werkplek gaat inrichten, maar neem het maar van iemand aan die er ervaring mee heeft: het is van essentieel belang dat je goede afscherming hebt van de zon tijdens het werken. Niets is vervelender dan felle zon in jouw ogen of zon op jouw beeldscherm zodat je jouw mails niet meer kunt lezen.

Goede zonweringen kopen doe je bij een specialistische zaak. Hier kan je het beste geholpen worden aan een oplossing die het meest geschikt is in jouw situatie.Het ligt er maar een beetje aan waar je van houdt, maar als je voor een wat strakker design wil gaan kan je wellicht kiezen voor buitenzonwering. Op deze manier heb je er binnen bijna geen last van en vaak wordt zonwering voor buiten bediend met één druk op de knop, wat instellen nog eens eenvoudiger maakt ook.

Tip 2: maak het een groene omgeving

Misschien heb je meer dan genoeg planten in de rest van jouw huis staan, maar planten doen het zeker ook goed in jouw nieuwe kantoor ruimte. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook nog eens goed voor jouw gezondheid en mentale gemoedstoestand.

Probeer eens wat groene vrienden in jouw werkruimte te plaatsen en aanschouw het verschil dat ze maken!

Tip 3: stimuleer ideeën en productiviteit

En hang een groot prikbord op waar je notities op kunt prikken! Als je liever een whiteboard hebt, kan dat natuurlijk ook. Het gaat erom dat je jouw random hersenspinsels op een duidelijke manier kunt vormgeven en categoriseren. En bovenal: op een voor jou logische manier. Aarzel daarom niet als je erachter komt dat jouw oude school een prikbord wil weggeven, om deze dan mee te nemen. Het zal je goed dienst doen, net zoals de zonwering natuurlijk!

Categorieën: ActueelLifestyle

0 reacties

Geef een antwoord