Ben je het beu om jouw ramen te wassen en voortdurend last te hebben van vlekken die je vrije tijd in beslag nemen? En al die kalk in je badkamer? Tergt kalk ook jouw koffiezetapparaat en moet je regelmatig jouw Senseo ontkalken? Is het huishouden geen hobby of werk je gewoon graag met de beste producten? Lees dan gauw verder. Want schoonmaken wordt makkelijker en leuker met de juiste schoonmaakmiddelen. Daarnaast is bijvoorbeeld handschoenen dragen een slimme tip om je huid te ontzien. Schoonmaakmiddelen bevatten stoffen die bijvoorbeeld ontvettend zijn, iets wat je voor je huid niet wilt. Ook is het verstandig het schoonmaakwerk bij te houden. Een doekje eens per week over iets heen halen is sneller dan na een maand hard moeten schrobben.

Handige tips voor het ontkalken van de badkamer

Je kunt kalk efficiënt bestrijden met diverse producten. Houd je badkamer schoon van schimmel, kalkaanslag en vocht. Jouw badkamer moet schoon zijn en met deze nuttige tips krijg je de oude glans terug. Water bevat kalk. Je hebt "hard water" en "zacht water". Hoe harder het water, hoe meer kalk, des te moeilijker het is om hardnekkige kalk te verwijderen. Voor een doeltreffende verwijdering moet je eerst het juiste product kiezen. Kijk eerst naar het oppervlak en kies of je azijn nodig hebt voor lichte kalkaanslag of gebruik een super ontkalker voor hardnekkige kalkaanslag. Gebruik vervolgens de juiste schoonmaakmiddelen voor het schoonmaken, zoals een doek, spons of zachte borstel. Wanneer het oppervlak schoon is, en u alle oppervlakken heeft ontkalkt, moet je het oppervlak spoelen. Droog de oppervlakken indien mogelijk om nieuwe kalkafzetting te voorkomen.

Zes tips om ramen te wassen zonder vlekken

Je weet dat ramen wassen wat oefening vergt. De ramen zullen schoon zijn en zonder vlekken met goede producten. Gebruik eerst de juiste producten in een sopje. Je kunt ui, afwasmiddel, of een lepel azijn gebruiken. Was de ramen niet met groene zeep, dat is vettig en veroorzaakt vlekken. Ten tweede, reinig het raam met een schone spons. Ten derde, reinig en droog de kozijnen van het raam. Dit voorkomt dat druppels over de ramen lopen. Ten vierde, gebruik een raamwisser van kwaliteit. De grootste oorzaak van vlekken op ramen is een slechte raamwisser. Trek de ramen droog met een stevige raamwisser. Ten vijfde, droog het raam in een bepaald patroon. Droog het in een S-vormige beweging. En ten zesde, maar niet het minste, was de ramen in de schaduw of in de regen. Direct zonlicht zorgt ervoor dat zeep te snel droogt, en dat geeft vlekken op de ramen. Maak ramen schoon in de regen, want regen is mineraal- en kalkvrij en droogt vlekvrij op.

Categorieën: Spullen

0 reacties

Geef een reactie