Muizenvallen bestaan al zeer lange tijd. Tegenwoordig wordt vaak hetzelfde ontwerp nog steeds veel gebruikt om muizen te vangen. Hoewel het oorspronkelijke ontwerp van de muizenval buitengewoon handig is, zijn er betere opties als het gaat om het gebruik van een muizenval. Deze opties zijn prettiger in gebruik dan de oude muizenval.

Nieuw design muizenval

Er is een nieuw design muizenval. Deze val heeft, in tegenstelling tot de oudere types, een makkelijk en ergonomisch ontwerp. Je hoeft de dode muis niet meer met je handen aan te raken om deze eruit te halen. Aangezien muizen dragers van ziektes kunnen zijn, wil je aanraking voorkomen. Dit nieuwe type muizenval werkt hetzelfde, dus je zet hem op scherp met een lekkernij voor de muis erin. 

Gif strooien

Je kan gif strooien om muizen uit je huis te verwijderen. De muis eet het gif op en zal daarna, op een rustige plek, doodgaan. Dit betekent wel dat er zo nu en dan een dode muis ergens in je huis kan liggen. Dat is geen fijn idee. Strooi ook dit gif niet als je kinderen of huisdieren hebt rondlopen. Zelfs op een plek onder een kasje of op een andere, in jouw ogen, slecht bereikbare plaats, is dit onverantwoord. 

Muisvriendelijke muizenval

Een derde oplossing is de muisvriendelijke muizenval. Deze val zal de muis opsluiten in een soort hokje. Het voordeel is dat de muis in leven blijft, maar de muis kan wel in een soort shock raken waardoor deze alsnog dood gaat. Ook zit je daarna met een levende muis. En als je deze niet als huisdier wilt houden, dan moet je hem dus ergens – ver van de bebouwde wereld – uitzetten. Zet hem niet in een straat verderop, daar maak je geen vrienden mee. 

Voorkom muizen

Het beste is om muizen, en ander ongedierte te voorkomen. Je kan eten in dichte potten stoppen en je kan voorkomen dat muizen in kastjes kunnen komen. Laat geen etensresten slingeren in de vorm van kruimels, vuile borden of lunch of ontbijt op tafel laten staan. Je moet je huis of pand vaak stofzuigen om deze schoon te houden. En wil je dan echt voorkomen dat je muizen krijgt? Dan is het nemen van een kat als huisdier ook een goede oplossing. 

Oude huizen

Muizen komen veel voor in oude huizen. Hier zitten gangen en kieren waar ze doorheen komen. Heb jij een oud huis? Check dan twee dingen:

  • Ga kijken of je kieren en gaten hebt, dit is vaak in vloer, muur of plafond. En kijk of je geen gaten hebt bij leidingen van je keuken of badkamer. 
  • Check direct of er geen schimmel op je muur zit. Bij oude huizen komt dit vaker voor, zeker als het huis tijdelijk niet bewoond is geweest of als je de verwarming weinig aan hebt.

Kom je iets tegen dat je niet vertrouwd? Gebruik dan een middel voor schimmel verwijderen. En vul alle gaten zodat muizen je woonruimte niet in kunnen komen.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie