Je hebt in je leven een paar bepaalde geuren, die je terug nemen naar mooie herinneringen. Herinneringen die je op dat moment het liefst opnieuw wilt beleven en waar je dan even bij kan wegdromen. Heerlijk gevoel is dat eigenlijk wel. Maar je kan dat natuurlijk ook een beetje zelf creëren. Denk aan een mooie vakantie, je eerste date met jouw toekomstige partner of noem maar op. Wanneer je dan opnieuw een bepaalde geur ruikt, ga je altijd even terug in de tijd. Dat kan al gebeuren wanneer je het geurtje ruikt wat jij of jouw partner, of wie dan ook, op had en je die weer ruikt. Dit klinkt heel makkelijk, en eigenlijk is dat het ook wel. Want we hebben nog helemaal geen idee eigenlijk wat geur wel niet met ons kan doen.

Jouw favoriete luchtje kan de trigger zijn

Je hebt natuurlijk super veel lekkere geurtjes, van Chanel tot Givenchy, en natuurlijk jouw favoriete luchtje. Dit luchtje draag je natuurlijk het liefst, en de kans is groot dat jouw partner dit ook als een favoriet luchtje aanschouwt. Maar eigenlijk moet je aan een ander luchtje denken, een luchtje dat jij bijvoorbeeld voor speciale gelegenheden draagt. Zo blijft het luchtje bijzonder en brengt het je ook sneller terug naar mooie momenten wanneer je het ruikt. Dit luchtje kan je dan dragen wanneer je samen bij een super chic restaurant gaan eten, of tijdens jullie bruiloft als je gaat trouwen. Dan brengt een bepaalde geur je helemaal terug naar de mooiste herinneringen die je hebt. En die herinneringen wil je natuurlijk blijven beleven het liefst.

Eten werkt hier ook erg goed bij

Ken je dat gevoel. Dat wanneer je ergens op vakantie bent en je heerlijk gegeten hebt en het naar een bepaalde geur ruikt. Maar alles wat je in het buitenland eet, of soms ook ruikt, dat is altijd anders dan wanneer je thuis bent. En wanneer je dan terug bent in dat ene vakantie land en je de geur weer ruikt dan wordt je langzaam terug gebracht naar dat ene moment. Dat ene moment toen je elf jaar was en je tijdens de vakantie een super lekkere taart gegeten had en daar stiekem altijd al naar verlangde om weer eens een keer te eten. Nou zulke momenten wil je blijven herbeleven. En het liefst die taart weer voor je neus geschoven krijgen om op te eten.

 


0 reacties

Geef een reactie