Niets is momenteel meer trending dan het navolgen van een country achtige lifestyle voor in huis. Schapenvachten, hout, oude industriële lampen, je kunt er niet meer omheen: the country is all around us. Nu is dit al helemaal het geval als je buiten de randstad leeft.

Maar voor degenen die hebben gekozen om te settelen binnen de ring van menig grote stad is er één ding meer bijzonder dan schone lucht: het zien van een (grazende) koe. Ben jij benieuwd hoe je als bewoner van een grote stad toch die gemoedelijke country lifestyle in huis kunt halen? Lees dan snel verder voor een paar handige tips!

Tip één: een haardvuur maakt al veel goed

De moderne interieurs van tegenwoordig kunnen niet opboksen tegen een traditioneel haardvuurtje. Alleen, is het niet echt een geweldige combinatie om een klassieke schouw in een modern huis te plaatsen. Hoe los je dit dan op? Dat is eigenlijk heel simpel: je gaat een gaskachel kopen.

Gaskachels zijn er namelijk in alle soorten en maten en zijn tegenwoordig zó goed uitgedost dat je het verschil met een écht haardvuur bijna niet kunt onderscheiden. Tenzij je er vlak met jouw neus bovenop zit (wat niet aan te bevelen is, want zelfs gaskachels worden gauw heet).

Als je niet staat te springen om en gaskachel omdat je in 2030 CO2 neutraal wil zijn, is dat ook te begrijpen. Dan kan je misschien beter elektrische haarden kopen in plaats van de houtkachel of gaskachel. Ook deze vrienden zijn bijna niet te onderscheiden van de traditionele houtkachels. Een van de verschillen is echter wel dat je er geen speciale afvoerbuis voor hoeft te installeren én je niet naar buiten hoeft, de kou in, om hout te halen. Ideaal toch?

Tip twee: verwerk een grote spiegel in de woonkamer

Als je bezig bent met het gezelliger maken van jouw woonkamer, dan kan het misschien een leuk idee zijn om een spiegel in de ruimte te plaatsen. Hierdoor oogt de ruimte niet alleen ruimer, maar ook nog eens lichter. Maak gebruik van het spiegeleffect door er planten naast te zetten die je ook op het platteland vindt, of kies juist voor mooie exotische exemplaren die jouw woonruimte gezelliger maken.

Tip drie: last but not least – de cowboy hoed

In het geval dat je er een in huis hebt gehaald voor carnaval ooit, dan is het ten zeerste aan te bevelen om deze een plekje te geven in de woonkamer. Hierdoor krijgt de ruimte een ambiance van gebruik en lijkt de ruimte toegankelijker en open. Probeer het zelf eens en ga aan de slag!

Categorieën: LifestyleSpullen

0 reacties

Geef een reactie