Een eerste woning regelen

Een eerste woning regelen

Het is natuurlijk heel erg fijn en gemakkelijk wonen bij mama en papa thuis maar ooit moet iedereen eraan geloven: op jezelf wonen. De één stelt dat moment zo lang mogelijk uit en voor de ander kan het niet snel genoeg komen. Maar wanneer het eenmaal zover is, ga je daar ook makkelijk in mee. Het is niet meer dan natuurlijk. Wat nu als jij de stap van het huren overslaat en meteen overgaat op het kopen van een huis, alleen of samen met een vriend(in) of partner? In deze blog vertel ik je wat je moet weten wat betreft het opknappen en inrichten van je eerste woning. Lees je mee?

Bouwdepot of kant en klaar

Hoe gedateerd een huis is, weegt altijd mee in de koop. Is het net nieuw gebouwd, is er veel vraag naar en is alle apparatuur up-to-date? Dan zul je zien dat de prijs heel hoog is vergeleken met een ouder huis waar misschien het één en ander aan opgeknapt dient te worden. Wanneer je voor het laatste kiest, kan je kijken of je een geschikte kandidaat bent voor een bouwdepot. Zo kan je de boel als starter voor een bepaald bedrag en met hypotheek opknappen.

Maak het eigen

Maar als je wat meer te besteden hebt en het niet zo ziet zitten om met de gereedschapskist in de weer te gaan dan kan je zijn er ook wel nieuwbouwwoningen voor een goede prijs te vinden. En die hoeven heus niet zo onpersoonlijk en ongezellig te zijn als altijd beweerd wordt. Je moet het alleen wel eigen maken. Natuurlijk zal je een aantal aanpassingen misschien willen doen zoals een likje verf en zo. Uiteindelijk kan alleen jij er voor zorgen dat jouw huis als een thuis aanvoelt.

Kwaliteit boven kwantiteit

En als je toch aanpassingen moet doen, wees dan ook niet bang om hier in te investeren. Zo weet je zeker dat je je huis daadwerkelijk opknapt en niet alleen geld aan het wegbrengen bent om over een paar maanden dat wat je gekocht hebt alweer te moeten vervangen. Zo kan je bij een kale woning het best kiezen voor goede lampen. Bijvoorbeeld die van www.besled.nl. Dat zijn nog eens producten die mooi zijn en waar je lang plezier van hebt. Kwaliteit boven kwantiteit. Verder gaat een eerste huis nu eenmaal gepaard met vallen en opstaan maar daardoor creëer je wel het, voor jou, ultieme huis. Succes en veel plezier!