Drie soorten hout waarmee je van alles kunt maken!

Drie soorten hout waarmee je van alles kunt maken!

We gebruiken het om iets van te maken, om iets te verstevigen, én om een unieke uitstraling te geven aan ons interieur. Hout kan voor bijna alles gebruikt worden en een toevoeging geven. Zo zijn er houtsoorten ideaal als ondergrond van een laminaatvloer, houtsoorten die ideaal zijn om meubels mee te maken en meer. In dit blog hebben we het over drie verschillende houtsoorten, met ieder zijn eigenschappen en toepassingen waar je het houtsoort voor kunt gebruiken. 

Ga aan de slag met steigerhout

We willen allemaal iets unieks brengen in ons interieur. Zo houdt de een er van om iets industrieels in te brengen, terwijl een ander liever kiest voor hout. Wanneer je graag een unieke en robuuste sfeer in huis wilt brengen, zou je eens kunnen kijken naar steigerhout. Dit enorm sterke, natuurlijke hout is voor veel te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een gehele eettafel creëren van steigerhout, waardoor je een uniek beeld kunt creëren aan de eettafel. Een robuuste tafel met een verdere strakke inrichting van het huis, zorgt voor een uniek en huiselijk gevoel! Bovendien zou je ervoor kunnen kiezen om een geheel tuinder te creëren van hout, om ook hier dit effect te realiseren.

Multiplex, waar kun je het allemaal voor gebruiken?

Een ander houtmateriaal dat we veel terug zien, is multiplex. Platen van multiplex zijn voor verschillende toepassingen te gebruiken, zijn sterk en duurzaam. De platen worden gebruikt voor vloeren, wanden plafonds en meer. Zo wordt multiplex ook vaak gebruikt bij verschillende houtwerken of kleine constructies, omdat het een ideale basis is om werk op uit te oefenen. Door de stevigheid van multiplex, is het ideaal te gebruiken als ondervloer in huis. Wanneer alles recht en geëgaliseerd is, kun je hier een laminaatvloer op leggen. Zachte oppervlakken worden verstevigd door multiplex, waardoor je geen golvend effect zult krijgen in je laminaatvloer!

Hout voor de echte timmerman

Tot slot is er nog het hout voor de echte timmer- en klusjesman. Wanneer je veel werkt met hout, zul je ook over aardig wat kennis beschikken wat betreft hout. Steigerhout en multiplex kun je toepassen, maar soms is het ook fijn om over een simpele variant van hout te beschikken. 

Voor verschillende timmerklussen of kleine bouwwerken, is timmerhout ideaal. Meestal is het vooral vurenhout dat voor deze klussen gebruikt wordt. Een constructie van vurenhouten balken zorgt voor een sterke en lichte versteviging. Vervolgens kun je hier gipsplaten aan bevestigen, zodat je in een paar simpele stappen een gipswand hebt staan!