De vier mooiste parels van Indonesië

De vier mooiste parels van Indonesië

Door reizen, ontwikkel je je als mens. Zeker wanneer je reist naar een ver land in een ander continent. Dit komt omdat reizen een hoop van je vraagt. Je moet een open ‘mindset’ hebben en een goed uithoudingsvermogen. Bij verre reizen krijg je ook veel te maken met andere culturen. Een populaire bestemming is Indonesië. De prachtige natuur, vriendelijke mensen en bijzondere cultuur zijn het perfecte recept voor een exotische vakantie vol met bijzondere ervaringen. In deze blog vertel ik over vier mooie plekken in Indonesië. En voor de verandering noemen we Bali een keer niet.

Varanen kijken op Komodo Island

Neem een tour vanaf één van de andere eilanden naar Komodo Island. Daar kan je je rond laten leiden en de prachtige natuur zien die deze wildernis te bieden heeft. Het is de natuurlijke habitat van de Komodo Varaan. Deze grote hagedis leeft in altijd in een groep met soort genoten en is heel indrukwekkend om te zien, ze kunnen wel drie meter lang worden! Komodo Island is het hoofdeiland van een, in totaal, drie eilanden tellende eilandengroep.

Vindt de rust op Lombok

Lombok is een ideale basis om vanaf daar de andere eilanden te gaan verkennen en op excursies te gaan. Het is niet te groot en minder toeristisch dan de centra van Bali. Ook Lombok heeft stadjes maar het is hier makkelijker om van de drukte weg te komen en het is qua natuur net zo mooi en de mensen zijn er net zo vriendelijk als op Bali.

Wild op Sumatra

Sumatra behoort tot één van de grotere eilanden van Indonesië. Als het niet de grootste is. Het mag dan ook niet ontbreken in de planning van een rondreis Indonesië. Het eiland staat onder andere bekend om de wilde dieren die hier voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de Sumatraanse olifant en Sumatraanse oerang oetang. Er worden een hoop tour aangeboden om deze dieren te zien maar ik raad aan om altijd goed onderzoek te doen naar de organisaties zodat je de dieren niet tot last bent.

Je sluit jezelf af op Menjangan Island

Het laatste pareltje is Menjangan Island. Dit eilandje is maar heel klein en perfect voor als je je even wilt afsluiten van de buitenwereld. Zoek een resort uit aan het strand en voor je het weet loop je zo vanuit je hutje het water in. Een paar dagen in deze rust, afgezonderd van alle drukte, zal wonderen doen voor je gezondheid.