Heb je te maken met het verlies van een naaste en moet de uitvaart geregeld worden? Dan komt er erg veel op je af. Niet alleen lopen de emoties hoog op, maar er moet ook ontzettend veel worden gedaan. Mensen moeten worden ingelicht, eventuele afspraken moeten worden afgezegd, abonnementen moeten worden stopgezet, rekeningen moeten mogelijk worden doorbetaald, et cetera, et cetera. En dan is de uitvaart nog niet eens geregeld. Om je hierbij op weg te helpen, lees je in dit blog alles wat je moet weten over het vinden van de juiste uitvaartverzorger.

 

  1. Bekijk de opties in de regio

De eerste stap bij het vinden van de juiste uitvaartondernemer, is het bekijken van de verschillende uitvaartondernemers in de omgeving. Je kunt op verschillende websites online offertes aanvragen van verschillende uitvaartondernemers en je zo al een eerste beeld vormen over de mogelijkheden en kosten. 

 

  1. Bekijk per ondernemer de mogelijkheden

Heb je een selectie aan uitvaartverzorgers gemaakt? Dan doe je er goed aan om bij de verschillende aanbieders in de regio de precieze mogelijkheden te inventariseren, die verder gaan dan alleen de offerte. Had de overledene specifieke wensen en woonde hij of zij in Amsterdam? Dan neem je contact op met een eerste uitvaartondernemer Amsterdam en ga je na of de ondernemer deze wensen kan faciliteren (en op welke manier). Neem vervolgens contact op met andere uitvaartondernemers en ga bij hen ook de mogelijkheden na. Zo krijg je niet alleen een goed beeld van de mogelijkheden en eventuele kosten, maar ontdek je ook in hoeverre de uitvaartondernemer met je meedenkt en hoe meelevend deze persoon is. 

  1. Ga de reputatie van de uitvaartondernemer na

Heb je een uitvaartondernemer gevonden? Ga dan na bij vrienden en familie of zij ervaring hebben met de uitvaartondernemer of lees online beoordelingen van de uitvaartbegeleiding door de ondernemer. Zo weet je zeker dat je de uitvaart laat regelen door de juiste partij.

 

  1. Bekijk de uitvaartfaciliteit kritisch

Ga op bezoek bij de uitvaartfaciliteit en controleer of het er netjes onderhouden en schoon uit ziet. Is het wenselijk om er een receptie te houden of om een eventueel bezoek/eventuele bezichtiging van de overledene te organiseren? Ga dan ter plekke na of de faciliteit hier de ruimte voor heeft en bekijk of de ruimte(n) aan de wensen en eisen voldoen. 

  1. Check het keurmerk van de uitvaartondernemer

Wil je zeker weten dat je te maken hebt met een betrouwbare uitvaartondernemer? Controleer dan altijd of de uitvaartondernemer beschikt over het Keurmerk Uitvaart. 

 

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie