Hoeveel een programmeur of een crypto enthousiast ook zijn best doet, elke uitleg van cryptocurrency klinkt voor jou en mij als Chinees. De Bitcoin koers en de Ethereum koers hebben mooie grafieken, maar wat die cijfers betekenen en waarom dit allemaal zo is blijft een mysterie. Daarom heb ik besloten het voor mezelf uit te zoeken en mijn vondsten hier in normale mensen taal te delen. Wil jij ook eens een keer begrijpen waar je technisch aangelegde vrienden het over hebben als ze over de Bitcoin koers of de Ethereum koers ratelen? Lees verder en leer alles dat je moet weten over cryptocurrency in het kort.

Heel veel verschillende cryptocurrencies

Bitcoin en Ethereum zijn maar twee van de duizenden cryptocurrencies. Met de meeste van deze digitale muntjes moet je goed oppassen, er zitten veel misleidende piramidespellen tussen. Laat je daarom niet zomaar overtuigen om een investering te maken. Eén van de redenen dat het onderwerp zo ingewikkeld lijkt is dat er zelfs onder de experts uiteenlopende ideeën circuleren. Bitcoin is één van de meest stabiele keuzes voor een investering. De meeste experts zijn het erover eens dat Bitcoin betrouwbaar is en nog veel zal groeien tijdens de komende jaren. Ethereum staat al jarenlang onafgebroken op de tweede plaats van populaire cryptomunten. Terwijl Bitcoin een transparante, veilige opslag van waarde is, kan Ethereum nog veel meer dan dat worden. Ethereum is een cryptocurrency die door programmeurs op allerlei interessante manieren wordt gebruikt. Deze munt wordt verwerkt in automatische programma's, spelletjes en nog veel meer. Sommige experts geloven dat de Ethereum koers ergens in de komende eeuw de eerste plaats van de Bitcoin koers af zal nemen omdat Ethereum minder stroom kost en meer mogelijkheden biedt. Maar hoe werkt die blockchain die al deze crypto's mogelijk maakt nu precies?

De blockchain simpel op een rijtje

Jouw bank houdt de uitgaven van jou en de andere klanten bij op een grote lijst. Een groot netwerk van banken werkt samen en houdt zo precies bij hoeveel geld iedereen heeft en waar het aan wordt uitgegeven. De blockchain van een cryptocurrency is zo'n soort lijst. Elke transactie wordt bijgehouden als een block en gekoppeld aan het vorige block in de lijst via een unieke sleutel. Iedereen die Bitcoin koopt of verkoopt moet werken met dezelfde blockchain, kopietjes van deze blockchain staan opgeslagen op duizenden computers. Omdat elke nieuwe transactie op de bestaande "ketting" van blokken moet passen en je niet al deze computers tegelijk kan hacken maakt dat de blockchain bijzonder veilig en betrouwbaar. Het zorgt ook voor transparantie wat goed is tegen corruptie maar slecht voor privacy. Blockchaintechnologie kan ook gebruikt worden voor cryptomunten met meer privacy zoals Monero.

Categorieƫn: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie