Tijdens de lockdown werden natuurlijk ontzettend veel plekken gesloten. Niet alleen restaurants en cafés gingen dicht, ook sportscholen en sportclubs moesten hun deuren sluiten. Dit was voor veel fanatieke sporters natuurlijk een nachtmerrie. Mensen die eerst elke week naar de sportschool gingen en daardoor een stuk lekkerder in hun vel zaten, werden ineens gedwongen om thuis te zitten. In het begin van de lockdown dachten veel mensen waarschijnlijk dat het een stuk korter ging duren en dat ze wel even zonder sporten konden. Naarmate de weken vorderden zijn toch veel mensen op zoek gegaan naar creatieve oplossingen om toch thuis te kunnen sporten. Het aanschaffen van de spullen die je in de fitness gebruikt, is natuurlijk een ontzettend grote investering waar lang niet iedereen het geld voor heeft. Weerstandsbanden zijn in zulke situaties een ontzettend goede oplossing. Wellicht heb je deze trainingsmaterialen zelf ook al gebruikt, maar misschien is het nieuw voor je. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het trainen met weerstandsbanden.

De voordelen

Een groot voordeel van weerstandsbanden is dat ze in verschillende sterkte te koop zijn. Zo kun je dus een band kopen die geschikt is voor jouw niveau. Wanneer je na enige tijd trainen merkt dat dit te makkelijk wordt, kun je overgaan naar een band die meer weerstand biedt. Ook is een zogenoemde theraband goed voor isolatie oefeningen. Dit betekent dat je heel makkelijk een bepaalde groep spieren kunt trainen. Ook is een weerstandsband makkelijk op te bergen. Omdat het eigenlijk alleen maar een rubberen ketting is, neemt het natuurlijk lang niet zoveel ruimte in beslag als gewichten. Dit maakt dat je het ook makkelijk in je tas kunt meenemen als je bijvoorbeeld in een park wilt sporten.

De nadelen

Natuurlijk heeft het trainen met weerstandsbanden ook enkele nadelen, maar deze gelden zeker niet voor iedereen. Net als met elke andere sport, train je met elke manier van bewegen je spieren op een andere manier. Het ligt dus aan je persoonlijke voorkeur of weerstandsbanden wat voor jou zijn. Weerstandsbanden zorgen effectief voor minder spiergroei. Een voordeel hiervan is dat je minder spierschade oploopt, maar dit heeft anderzijds ook als gevolg dat je met alleen weerstandsbanden nooit enorme biceps zult kweken. Mocht je nu met gewichten je spieren goed hebben gekweekt, zijn weerstandsbanden wel een goed middel om je spieren te blijven prikkelen. Hierdoor verlies je namelijk minder spiermassa.

Categorie├źn: Lifestyle

0 reacties

Geef een reactie