Mijn neefje van 18 heeft dit jaar zijn eindexamen van school gehaald. Het was best even spannend, laten we zeggen dat hij niet de meest gemotiveerde leerling was. Hij voetbalt ook in een elftal en zit in een band, en eerlijk gezegd hadden die zaken altijd prioriteit boven zijn schoolwerk. Groot was dan ook zijn vreugde toen hij toch geslaagd bleek. Met een paar klasgenoten organiseerde hij daarom deze zomer een groot feest en ik hielp hem daarbij. Ik werk al jaren in de evenementenbranche en heb daarom veel relevante ervaring. In deze blog deel ik een paar tips met jullie hoe je de organisatie van een groot feest aan kan pakken.

1. Locatie maakt de sfeer

Het begint allemaal met de locatie. Waar gaat jouw feest plaatsvinden? Bij deze keuze moet je rekening houden met het aantal gasten dat je verwacht maar ook met de sfeer die jij op jouw feest wil neerzetten. Zo beschikt de school van mijn neefje over een grote aula, maar ik heb hem toch afgeraden het feest daar te houden. De aula associëren veel kinderen toch met een saaie schooldag, het is geen spetterende locatie voor een eindfeest zou ik zeggen. We hebben verder gekeken wat met het budget mogelijk was en hebben vervolgens een kelder van een club in de stad geboekt. Dit was een goede keuze! Zo een locatie ademt de party-sfeer en het feest barstte meteen los.

2. Licht en geluid is essentieel

Bedenk goed welke licht en geluidsapparatuur je nodig hebt. Dit is iets wat veel mensen over het hoofd zien, maar geloof mij: dit kan je feest maken of breken. Een paar kleine speakertjes kunnen nooit voor een dreunende bas zorgen…Overleg met je locatie wat zij hebben en huur anders ergens apparatuur bij.
Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan op de dag van het feest zelf.

Voor het eindexamenfeest van mijn neef hebben we groots uitgepakt. Ik wilde er iets speciaals van maken. Ik zei tegen hem: “Kom, we gaan een Silent disco huren!” Zijn ogen werden groot van verbazing, “Wat tof!” riep hij uit. Door deze unieke toevoeging was ons feest echt geslaagd en mensen hebben het er nog steeds over.

3. Stem het feest af op je publiek

Een goed feest is maatwerk en daarom is elk feest uniek. Je geeft een feest voor je bezoekers, en daarom is het belangrijk dat het aansluit bij hun wensen. Wat voor de ene groep mensen goed zou passen, kan bij een andere groep de plank volledig misslaan. Ga daarom van te voren goed in overleg en stem je feest af op hun wensen. Zo hebben mijn neefje en zijn vrienden een paar specifieke muziekstijlen die zij heel graag wilden horen die avond, dit heb ik daarom afgestemd met de DJ’s. De hele zaal ging uit zijn dak toen die muziek later gespeeld werd.

Al met al was het een heel geslaagd feest, ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt!


0 reacties

Geef een reactie