Nieuwsbrief Cleaner Car Contracts

Nieuwsbrief 29 juni 2016

Ook zij ondertekenen het Cleaner Car Convenant

Dit voorjaar zetten enkele belangrijke fleetowners zoals Deloitte, Siemens en BOSS Paints de stap om het Cleaner Car Convenant te ondertekenen. CEO Toon Bossuyt van BOSS Paints licht toe waarom dit voor zijn onderneming zo belangrijk is.

“Het wagenpark is de grootste bron van milieubelasting in ons bedrijf. Dat wil ik aanpakken en daarom hebben we ons aangesloten bij Cleaner Car Contracts.”

Toon Bossuyt, CEO BOSS Paints

 

Oproep aan de EU voor zuiniger wagens

De Nederlandse collega’s van Cleaner Car Contracts lanceerden op 19 april een oproep voor zuiniger wagens. Met deze campagne roepen bedrijven de EU op om ambitieuze CO2-normen voor nieuwe wagens vast te leggen. Zodat alle auto’s in Europa sneller zuinig worden. En zodat de CO2-uitstoot en de brandstofkosten voor het bedrijfsleven dalen.  Een kleine dertig ondernemingen onderschreven de oproep al. Sluit ook u zich hierbij aan? Kijk dan even op hun webpagina en spreek hier uw steun uit.

 

22 september: Car Free Day 2016

Van 16 tot en met 22 september bundelen de duurzame mobiliteitsorganisaties in Vlaanderen de krachten in de Week van de Mobiliteit. Ze doen een warme oproep aan iedereen om de auto op stal te laten, een oproep die kracht wordt bijgezet tijdens de Car Free Day, de Fietstelweek, de Strapdag en de Autovrije Zondag.

De Car Free Day wil iedereen aanmoedigen om op 22 september te kiezen voor duurzame woon-werkmobiliteit. Werkgevers worden opgeroepen om speciale acties te organiseren om hun werknemers te stimuleren om die dag duurzaam te pendelen.

> Meer info vind je hier.

 

Geen vervuilende wagens meer na 2030

Cleaner Car Contracts wil schonere wagens op de weg krijgen. Leasebedrijven, fleetowners en de milieubeweging ijveren samen voor een meer duurzame bedrijfsmobiliteit, minder brandstofverbruik en een schonere wereld. De deelnemers verbinden zich ertoe om vooropgestelde verbeteringen op het vlak van CO2-uitstoot en Ecoscore na te streven en krijgen hiervoor erkenning, ondersteuning en advies vanuit het netwerk. Maar wat gebeurt er beleidsmatig? Welke ondersteuning vinden we daar voor de inspanningen die we leveren? We zoomen in op een belangrijk stukje actueel Vlaams beleid: Clean Power for Transport.

> Ontdek alles over het Clean Power for Transport-actieplan