VIM lanceert Lean & Green Personal Mobility

Om Vlaamse bedrijven binnen een periode van 5 jaar hun CO2-emissies voor woon-werk- en dienstverplaatsingen met 20% te verminderen, heeft het Vlaams Instituut voor Mobiliteit (VIM)  het project ‘Lean & Green Personal Mobility’ vorige maand opgestart. Een kopgroep van 11 bedrijven beet al de spits af, maar meer bedrijven kunnen nog steeds instappen.

Al 11 bedrijven (Athlon Car Lease, Bethanië, Christelijke Mutualiteit Limburg,  Eandis, Green solutions, IRIS Group, Officenter, Reynaers Aluminium, Securex , stad Hasselt en UZ Brussel) engageren zich tot deelname aan Lean & Green Personal Mobility. VIM leidt het project en heeft samen met de VUB, die partner is in het project, een format uitgewerkt voor het plan van aanpak. Daarnaast wordt er een rekentool ter beschikking gesteld om de impact van de maatregelen te becijferen.

Begeleiding

Koen Valgaeren, algemeen directeur van het VIM: “We begeleiden de deelnemende bedrijven bij het definiëren van hun optimale mobiliteitsbeleid en bij het opstellen van een concreet actieplan dat hen minimaal 20% CO2-reductie garandeert binnen een periode van maximum 5 jaar.  Aangezien 10 à 20% van de bedrijfskosten te maken hebben met mobiliteit, zit hier ook een enorm besparingspotentieel in.”

Tegen uiterlijk oktober 2016 zullen de koplopers elk hun plan van aanpak indienen. Na een positieve evaluatie krijgen ze een Lean & Green Personal Mobility Award en kunnen ze starten met de implementatie van de vooropgestelde maatregelen. Van zodra ze hun 20% CO2-reductie hebben gerealiseerd, ontvangen ze een Lean & Green Personal Mobility Star.

Uitwisselen van ervaring via een community

Een belangrijk aspect binnen het project is het uitwisselen van ervaringen: “Binnen de Lean & Green Personal Mobility Community willen we alle ervaringen van de deelnemende bedrijven bundelen zodat zij hun kennis kunnen delen. Zo blijven bedrijven op de hoogte van nieuwe producten of diensten en krijgen ze zicht op het mogelijke effect van bepaalde maatregelen. We willen deze community sterk uitbouwen. Andere geïnteresseerde organisaties kunnen dan ook op elk moment instappen.”, voegt Valgaeren nog toe.

Meer informatie is te vinden op http://leanandgreenpersonalmobility.be.

(Bron: VIM)
 

Thema: 
Mobiliteitsmanagement
Bedrijfsvervoerplan