ABB levert snelladers elektrische bussen Namen

Na snelladers voor de Luxemburgse elektrische bussen, zal ABB nu ook instaan voor de snelladers van de elektrische bussen die in Namen zullen rondrijden tegen het einde van dit jaar. Via de IEC 61851-23-standaard zullen de bussen volledig kunnen opladen in 4 tot 6 minuten met een vermogen van 150, 300 of 450 kW.

Bijtanken aan de eindhalte en niet in het depot

In plaats van dat de bussen moet terugrijden naar een depot om verbinding te maken met een individuele oplader, worden de bussen binnen een paar minuten opgeladen als ze stilstaan bij het eindstation. Hierdoor kunnen de bussen worden uitgerust met een kleinere, lichtere accu. En dat vergroot de passagierscapaciteit. Een bijkomend voordeel is dat de bussen meer ritten kunnen rijden.

"Steden over de hele wereld vergoten hun investeringen in stedelijke e-mobiliteit om opstoppingen te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren", aldus Pekka Tiitinen, hoofd van de afdeling Discrete Automation en Motion van ABB. "Het combineren van onze technologieportefeuille voor e-mobiliteit met partners zoals Volvo is een wezenlijk onderdeel van onze Next Level-strategie en verbetert het woon-werkverkeer voor busreizigers en verlaagt de kosten."

Oplossing voor slechte luchtkaliteit en lawaai in de stad

Elektrische bussystemen vormen een rendabele oplossing voor steden om de problemen van slechte luchtkwaliteit en lawaai op te lossen. Samen met ABB heeft Volvo een complete en concurrerende aanbieding voor steden over de hele wereld die willen overschakelen naar een duurzaam openbaar vervoersysteem", aldus Håkan Agnevall, hoofd van Volvo Buses.

(Bron: ABB, Volvo)

Thema: 
Voertuigen & Technologie
Rijden op elektriciteit