28 Apr 2011Printervriendelijke versieSend to friend

MINI lanceert nu ook vouwfiets

Gepubliceerd door: Peter B

Naast het ‘MINI Scooter E-concept' dat het automerk MINI eerder al lanceerde, komt de autoconstructeur met een eigen ontworpen vouwfiets. Deze zal vanaf augustus te bestellen zijn op de website van MINI. Als beweegreden geeft MINI aan dat de auto en de fiets erg complementair kunnen zijn in de dagelijkse mobiliteit.

Eens geplooid, past de fiets in de koffer van nagenoeg elke wagen, ook in deze van de MINI Hatch. De bedoeling is dan ook dat bestuurders de mogelijkheid krijgen om met de vouwfiets in de koffer tot aan de stadsrand te rijden, vanwaar men per fiets of het openbaar vervoer kan verder reizen in de stedelijke omgeving. Volgens de autoconstructeur is het dan ook een oplossing voor veel pendelaars die geen parkeerplaats op hun werk hebben.

Omdat de fiets een aluminium kader heeft, weegt hij amper 11 kg. Hij beschikt over 8 versnellingen, een gelzadel en 20 duim grote velgen. Om in de MINI-sfeer te blijven, is er een icoontje van een Britse vlag en een MINI-logo op het frame geplaatst. Dit alles werd afgewerkt met een groengele ketting. De kostprijs bedraagt 499 euro.

(Bron: Belga)