27 Mrt 2011Printervriendelijke versieSend to friend

Provincie wil meer fietsroutes in de Brusselse Rand

Gepubliceerd door: Peter B

Om meer pendelaars te stimuleren met de fiets naar het werk te gaan, wil de provincie Vlaams-Brabant binnen twee jaar nieuwe fietsverbindingen aanleggen tussen de Rand en Brussel. Deze verbindingen moeten er voor zorgen dat de onder meer de luchthaven in Zaventem, de campus van de VUB en het UZ Brussel beter bereikbaar moeten zijn met de fiets. Dagelijks pendelen 135.000 bewoners uit de Rand naar Brussel. Het fietsGEN moet voor hen snelle verplaatsingen mogelijk maken.

 

Rond de luchthaven zijn recent al enkele fietsverbindingen tot stand gekomen zoals de fietsersbrug over de E19 in Machelen. De eerder aangekondigde fietsersbrug over de Ring in Zaventem komt er echter niet wegens te duur. In plaats daarvan hoopt de provincie de bestaande spoorwegbrug ter hoogte van de verkeerswisselaar uit te breiden met een fietspad.

De provincies hebben slechts beperkte bevoegdheden inzake mobiliteit. Het plan is dus vooral bedoeld om de betrokken gewesten tot actie aan te zetten. "De provincie is niet bij machte om de volledige verkeersproblematiek rond Brussel te tackelen, maar wil wel haar bevoegdheden maximaal inzetten," luidt het in een mededeling. "De provincie hoopt dat Vlaanderen en Brussel dit voorbeeld volgen."


Een overzicht van de fietsroutes vindt u hier.

(Bron: brusselnieuws.be)